Ilyen most az élet New York tetején

Képzeljünk el egy több mint 650 négyzetméres lakást New York egyik legnagyszerűbb felhőkarcolójának a tetején! A kilátás közvetlenül a Central Parkra néz, de hát ebben a magasságban már minden látni, és van is honnan, hiszen a teraszok összmérete több mint 400 négyzetméter.

Mielőtt az álmodozás vádjával kellene szembenéznünk: van ilyen penthouse, méghozzá a Fifth Avenue-n található The Stanhope legtetején. A homlokzata csekély 22 méter, kertszerű teraszait Madison Cox tervezte.

A 656 m2-es lakás mindegyik szobája lélegzetelállító kilátásra nyílik, ahogyan a két legnagyobb terasz is. A 447 négyzetméternyi terasz szinte teljesen körbeveszi a lakást, amitől az bukolikus és szívet melengetően nyugodt lesz.

Odabent az étkezőben kandalló és egy bűbájos kis reggeliző található, amely azt a hatást kelti, mintha a Central Parkban piknikeznénk. Az elegáns nappali a víztározóra, a kényelmes, meleg, faburkolatos könyvtár pedig az öbölre néz. Az emeleten egy csodálatos kis dolgozószoba van, szintén egy fantasztikus terasszal.

Szóval ha az a kérdés, létezhet-e egyazon ingatlanon belül egyszerre a csillogó luxus és a nyugalmas elkülönülés, akkor a válasz egyértelműen igen, hiszen ez a penthouse éppen ezt nyújtja mind a lakóinak, mind pedig a vendégeknek.

Az 5 hálószoba teljesen zavarmentes magánéletet nyújt, minden lakosztály kifogástalanul berendezett fürdőszobával és mesés szekrényekkel rendelkezik. A teraszajtókon keresztül a napfényes, szőlővel, rózsával befuttatott teraszokra juthatunk ki. Van mosókonyha, öltözőszoba és egy konyha, amelynek teraszán grillsütő és konyhakert van.

A legkorszerűbb technológiák, a HVAC, FIOS és Crestron rendszerek jól összhangban vannak ezzel a tradicionális épülettel. A The Stanhope pedig kifogástalan fehérkesztyűs portaszolgálattal és fittness, wellness részleggel is rendelkezik.

Mielőtt elfelejtenénk: mindezért 65 millió dollárt kell letennie a leendő tulajdonosnak.

(Fotó: sothebyshomes.com)