Nagyon zöld lett a BudaPart

Magas szintű, ún. LEED GOLD környezetvédelmi minősítést kapott a BudaPart CITY irodaház.

Újabb budaparti irodaház kapta meg környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát, a GOLD minősítést. Az ily módon „zöld” épületté nyilvánított BudaPart CITY, a városnegyed legújabb, state-of-art megjelenésű új-generációs irodaháza, melyet a többszörösen díjazott Fazakas Építésziroda Kft. tervezett. A 2021 második negyedévében átadott épület 19 760 négyzetméter bérbe adható területtel a tavaly átadott legnagyobb területű irodaház az országban.

A délbudai üzleti negyedben található BudaPart CITY irodaházat a BudaPart GATE-hez hasonlóan azok az innovatív és környezettudatos megoldások jellemzik, amelyek mindkét épület esetében hozzájárultak a LEED rendszer arany fokozatú minősítésének megszerzéséhez.

Többek között az energiahatékony gépészeti- és homlokzati rendszerek, az energiatakarékos világítási rendszer, a víztakarékos csaptelepek, és öntözőberendezések, az elektromos autótöltők, az energiafogyasztó rendszerek teljes körű és részletes mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok fenntarthatósági elveket figyelembe vevő kiválasztása biztosította a sikeres tanúsítást.

Mindkét épület közös előnye ezeken felül a BudaPart páratlan lokációja, ami azon túl, hogy a Duna közelsége pozitívan hat az épület használók munkahelyi közérzetére, a Time Out magazin értékelése alapján a világ legmenőbb városnegyedei közé sorolt Újbudához tartozik, olyan értékek alapján, amelyek egyaránt jellemzik a kerületet és a BudaPartot is, ezek pedig az élhető, szerethető, fenntartható életterek és szolgáltatások összessége.

„A BudaPart megálmodásakor egy új-generációs, környezettudatos, szolgáltatásokkal teli városnegyedet képzeltünk el, ahol jó lakni és jó dolgozni. Irodaházaink tervezésekor fokozottan figyeltünk arra, hogy azok hosszútávon kiszolgálják a modernkor igényeit, eleget tegyenek a fenntartható fejlődéssel szemben támasztott követelményeknek, ugyanakkor inspiráló, XXI. századi munkakörnyezetet biztosítsanak” – mondta el Dr. Schrancz Mihály ügyvezető igazgató.