GREEN Cube-bá változik az ikonikus Blue Cube irodaház

Több mint 400 napelemet szerel fel a Blue Cube irodaházra az ingatlant kezelő S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság. Az osztrák tőzsdén is jegyzett vállalat célja minimálisra csökkenteni az ökológiai lábnyomát, ennek része a Blue Cube “Green Cube”-bá transzformálása, ezen felül – zöld stratégiájának részeként – idén januártól minden hazai épületének elektromos energiaellátását megújuló energiaforrásból fedezi.

Az S IMMO „GREEN Cube”-á változtatja az ikonikus Blue Cube irodaházát: az épület tetején ugyanis 438 db napelemet (199,29 kWp -968 m2) helyeznek majd el, melyek az irodaépület teljes energiaellátásának 20-25%-át fogják biztosítani. (A cég nemrég vette meg Dél-Budán az egyik Budapart irodaházat is)

Zöld stratégiánk első komoly lépéseként 2022. január 1-től az összes S IMMO Hungary épület elektromos energia ellátását zöld, megújuló energiaforrásból fedezzük” – közölte Barabás Géza ügyvezető igazgató.

Az S IMMO Hungary, a hazai ingatlankezelő piac kiemelkedő szereplője az elkövetkezendő időszakban a magyar portfolió összes épületét BREEAM zöld minősítéssel fogja ellátni – jelenleg a 7 irodaházból 5 már minősített. Ám ez még csak az első lépés a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton: a vállalat folyamatosan a lehető legkisebbre csökkenti az ökológiai lábnyomát.

Az S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaságra az Év Asset Management cége kategóriában lehet szavazni egy versenyen.

Irodát, raktárat, kereskedelmi vagy ipari ingatlant keres?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!

Az S IMMO APM Hungary Kft. egyébiránt immár több, mint 20 éve megbízható szereplője a budapesti ingatlanpiacnak és a bécsi székhelyű S IMMO AG leányvállalataként felel a cégcsoport magyar portfóliójáért, amely hét első osztályú ingatlanból áll: a Blue Cube, a Buda Center, a City Center, a Pódium, a Maros BC és a River Estates, valamint az öt csillagos Budapest Marriott Hotel.

A közelmúltban felújított irodaházak mindegyike nagyszerű elhelyezkedésű, a Duna pesti és budai oldalán. A csapat közel 100,000 m² területet üzemeltet több, mint 70 bérlővel, sokuk világszerte közismert név.