Elkelt az Eiffel Square – 34 milliárd feletti adásvétel a JLL közreműködésével

A régió egyik legnagyobb irodaüzletét kötötték meg Budapesten a JLL közreműködésével – derül ki az ingataln-tanácsadó friss közelményéből. Az Allianz-csoport ugyanis megvásárolta a Nyugati pályaudvar mellett lévő Eiffel Square irodaházat. Az gylet értéke a becslések szerint 100 millió eurós, azaz 34 milliárd forint feletti.

A Kelet-Közép-Európai régió egyik legnagyobb irodapiaci tranzakcióját kötötték meg 2020 második negyedévében Budapesten, melynek során az Allianz-csoport megvásárolta a Nyugati pályaudvar mellett lévő Eiffel Square irodaházat. A tranzakció a JLL közreműködésével valósult meg – derül ki a cég közleményéből.

Gazdát cserélt a 23 500 négyzetméteres Eiffel Square irodaház. A 2009-ben felépített ingatlant 2016-ban vásárolta meg a német KGAL alapkezelő, majd 2017 végén egy luxemburgi székhelyű befektetőcégnek adta tovább. Egy évvel később, 2018 végén – a GVH információi alapján – az irodaház az Equilor Alapkezelő által alapított SkyGreen Buildings Kft. tulajdonába került, akik most az Allianz-csoport számára értékesítették az épületet.

Bár az eladási árról a felek nem közöltek információkat, a bérleti díjak és hozamok alapján készítettünk egy becslést. Négyzetméterenként havi átalgos 20 eurós bérleti díjjal (iroda, retail, vendéglátás vegyesen), teljes bérbeadottsággal és 5,5-6 százalékos hozamelvárással számolva az épület értéke megközelíti a 100 millió eurót (34,5 milliárd forint).

Az épület bérlői között a BNP Paribas, a Dealogic és a Grundfos is megtalálható, az alsó szinteket pedig olyan kiskereskedelmi üzletek bérlik, mint a Tesco, az Yves Rocher vagy a Costa Coffee. Ezen kívül a Medicover is itt bérel területet.