Akadálymentesek a CA Immo budapesti irodaházai

A CA Immo kilenc budapesti irodaháza teljesítette az Access4You kritériumait: a mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek és babakocsival közlekedők számára könnyen megközelíthetőek, és olyan technikai jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a mozgásukat az épületekben.

Pár hete, 2021 novemberében kilenc budapesti CA Immo irodaépület kapta meg az Acces4You akadálymentesítési tanúsítványt: a Bartók Ház, a Capital Square, a City Gate, az IP West, a Millennium I, II, III és H, valamint a Viziváros Office Center úgy lett kialakítva, hogy a mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek vagy babakocsival közlekedők könnyen és biztonságosan bejuthatnak és közlekedhetnek bennük.

Az Access4You az akadálymentességet a mozgáskorlátozott, látás-, hallás- vagy kognitív károsodással élő emberek szemszögéből elemzi. “Van még tennivalónk, hogy épületeinket minden csoport számára 100%-ban akadálymentessé tegyük, de az auditorok ajánlásaikkal segítenek nekünk abban, hogy ezeket a konkrét fejlesztéseket sokkal hatékonyabban és célzottabban hajthassuk végre, feljebb lépve a minősítési rendszerben – ami felelős tulajdonosként és üzemeltetőként egyaránt elsődleges feladatunk” – nyilatkozta a minősítés kapcsán John McKie, a CA Immo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A CA Immo modern irodákra specializálódott befektető, menedzser és fejlesztő vállalat, ingatlanjaival Németország, Ausztria és Közép-Európa nagyvárosaiban van jelen. A vállalat a kereskedelmi ingatlanok területén a teljes értékteremtő láncot lefedi és rendelkezik saját építési kompetenciákkal is. Az 1987-ben alapított CA Immo a bécsi tőzsdén jegyzett részvénytársaság, ami 5,7 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkezik Németországban, Ausztriában és Közép-Kelet-Európa országaiban.

A magyarországi eszközportfólió, amely 2021. június 30-án a CA Immo teljes portfóliójának mintegy 9%-át tette ki, tíz budapesti irodaházból áll, beleértve a Millennium Towers projekt négy épületét (I, II, III és H épület), a Bartók Ház, a Capital Square, a City Gate, az IP West , az R70 Office Complex és a Vizíváros Office Center épületeit. A CA Immo valamennyi budapesti irodaháza BREEAM (nagyon jó vagy kiváló) minősítéssel rendelkezik.