A plafon sem szab határt semminek? 2018 slágere a mennyezet design!

Eddig maximum a led világítással, meg egy-két stukkóval varázsolhattunk egy kicsit extrább mennyezetet a lakásba. Idén azonban soha nem látott módon helyeződik a hangsúly a fejünk fölé. Ki gondolná, hogy viszonylag egyszerű megoldással egy semleges hangulatot is meg tudunk bolondítani és szinte a feje tetetjére tudjuk állítani a dolgokat?

Csillagos égbolt:

Ilyen élmény, amikor a nappalinkból mindig láthatjuk a csillagos eget. Nem kell más hozzá mint egy egyszerű dekor tapéta.

Fotó: Ideco Room

Grafikus minták:

Ezt az irodasarkot teljesen újjávarázsolták a geometrikus fekete fehér minták.

Fotó: Pinterest

Vidám színek:

A vendégszobának sem kell unalmasnak lennie. Ez a mennyezet egy modern, de mégis játékos hangulatot kölcsönöz a helynek.

Fotó: Housebeautiful

Abrosz a plafonon:

Ez a kockás abrosz nemcsak otthonossá teszi a konyhát, hanem egy hétköznapi bájt is kölcsönöz neki. A telített minták vizuálisan csökkentik a belmagasságot, kicsit összenyomják a teret, ami a nagy belmagasságnál inkább előnyt jelent.

Fotó: Pinterest

Lakkos mennyezet:

Egyszerű, ámde nagyszerű megoldás a lakkozott fal. Mindenképpen fokozza a helyiség eleganciáját és közben egy tükörszerű, csillogó minőségi felületet ad a falnak.

Fotó: Sarah Baynes

Elő a gerendákkal:

Itt nem történt más, minthogy a tartógerendákat helyezték a hangsúlyt. A gerendák rusztikussága nem vonja el a figyelmet a berendezéstől, inkább keretezi azt.

Fotó: Housebeutiful

Szobából faház:

Itt az előbbi ellentéte történik, ugyanis nem a tartógerendák csupaszságát használta fel a tervező, hanem pont ráépített az eredeti mennyezetre. A fa burkolat természetes, natúr hatást kölcsönöz, ez remek kontraszt lehet egy romantikus hálószobában.

Fotó: Jennifer Decorates