Ki mondta, hogy az ajtó más színű legyen, mint a fal?

Ma már rengeteg gyönyörű árnyalat közül választhatunk, ha egyszer festésre adjuk a fejünket, a nyílászárókat, díszléceket, stukkókat mégis rendre fehérre festjük. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen így keretet adnak a helyiségnek, és kontrasztot is teremtenek. De mi lenne, ha most az egyszer felrúgnánk ezt az íratlan szabályt?

Drámai hatást keltenénk

Ha valaki valami újat szeretne kipróbálni, bátran vágjon bele. A drámai hatás garantált, ahogyan ebben a szobában is.

Kép forrása: improvisedlife.com

Kiemelnénk a részleteket

Akinek különleges bútorai vannak, bátran válassza ezt a megoldást, különösen, ha ki szeretné őket emelni. Míg egy színes fal és fehér ajtók, díszlécek mellett egy fehér bútor elveszne, addig egy azonos színűre festett környezet tökéletes hátteret biztosít neki. Vajon akkor is ilyen mutatós lenne ez a szófa, ha nem ez a zöld háttér lenne mögötte?

Kép forrása: okl.scene7.com

Növelnénk a teret

Ha mindent egyszínűre festünk, elmosódnak a határok, és a térérzet is nő, különösen, ha erre valami világos színt használunk. Ennek a VII. kerületi lakásnak a tulajdonosai például a falat is ugyanolyan rózsaszínűre festették, mint amilyen a konyhabútor. Ugye mennyivel tágasabb, világosabb így a konyha?

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár a bútorokat is!

Ha pedig már a kezünkben az ecset, ne álljunk meg a bútoroknál sem. Ugye, milyen nagyszerűen mutat ez a zöld szekrény?

Kép forrása: pinterest.com

Ha valakinek még ezek után is hiányzik a kontraszt

Ha valaki mindenáron ragaszkodik a kontraszthoz, érdemes egy szín két különböző árnyalatát választani, ahogyan ebben az étkezőben is tették. A sötétszürke háttér remekül kiemeli a gyönyörű étkezőasztalt.

Kép forrása: hgtvhome.com

Akár meg is fordíthatjuk

Persze mindez nemcsak akkor mutat jól, ha mindent színesre festünk. Ha ragaszkodunk a fehér ajtókeretekhez, díszlécekhez, fessük a falat is fehérre. Remek háttér lesz majd a színes bútorok számára, csakúgy, mint ebben a szegedi lakásban.

Még több képért kattintson a fotóra!

A látszógerendákat ritkán festik fehérre, ha mégis, akkor színesre festik a falat. Ebben a veresegyházi családi házban azonban még a padló is fehér színt kapott. A skandináv stílus kedvelőinek kifejezetten ajánlott!

Még több képért kattintson a fotóra!

Vagy csíkosra is festhetjük

Ha csíkos falat szeretnénk, vagy egyszerűen csak más színűre festenénk a fal alsó és felső részét, akkor sem kell megállnunk az ecsettel az ajtókeretnél. Kedvencünk ez a szoba, ahol a csíkokat még az innen nyíló helyiség szőnyegéhez is hozzáigazították.

Kép forrása: pinterest.com