Hintát a lakásba! Na, de milyet?

Hol legyen, mekkora hintát érdemes felszerelni és kibírja-e a felnőttet vagy csak a gyereknek lesz elég? Súlyos kérdések ezek manapság. Sokfelé olvashatunk erről. Mutatunk pár példát.
Belefutottunk egy jó kis válogatásba, amihez Zai Viktória (a dizain.hu gazdája) enteriőrtervező fűzött néhány kommentet. Érdemes szemezgetni, persze nem mindegyik lehet jó nekünk, de az ötletek elég praktikusnak tűnnek.A blogger azt írta, hogy egy családi ház tervezése során futott bele abba a kérdésbe, hogy milyen funkciót adjak annak a 4,6×4 méteres térnek, amelynek egyik oldalán 2 ajtó van, a másikon egy beépített szekrény, a harmadik oldalán megy fel a lépcső az emeletre, a negyediken pedig egy szintkülönbséget áthidaló fellépő, amely 4 méter széles, tehát nincs fal. Korábban felmerült az is, hogy kerüljön ide az étkezőasztal, de hamar elvetettem, hiszen a rengeteg közlekedési útvonal miatt útban lenne az asztal a székekkel együtt.Arra gondoltam, milyen jól mutatna ebben a térben középen egy szobor vagy egy szoborbútor-szerűség, amelynek ugyan van funkciója, de sokkal inkább látványelem, mint funkcionális tárgy. Egy ilyen (divatos néven) objekt nem zavarná a közlekedési útvonalakat, simán maradna hely bejutni a mosókonyhába, a fürdőbe és a dolgozószobába is. Aztán rájöttem, hogy nem ez a megoldás, hanem… gondolom már kitaláltátok: egy beltéri hinta! Ez olyan “hozott is ajándékot, meg nem is” kategória, ide jobbat egyszerűen nem lehet kitalálni. A beltéri hintának persze nagyon örült a tulajdonos kislánya (micsoda marketing fogás, így kell eladni egy ötletet, betámadni a gyereket), szóval ez a kérdés eldőlt, hinta kell és kész. És nem csak a gyereknek. Gyorsan körbe is néztem a neten beltéri hinta ügyben, ilyen megoldásokat találtam:Ez a csináld magad hinta vonal nagyon bejön nekem.

Paola Lenti Swing kétszemélyes hintáját imádom, eredetileg kültéri, de ettől még nyugodtan mehet beltérre, fordítva lenne csak gáz.Ez a kültéren és beltéren egyaránt használható Leaf névre hallgató hinta a spanyol Mut Design alkotása.Na, de vissza a projekthez. Ennél a lakásnál a megoldás egy DIY hinta lesz, hiszen a telken lévő régi ház lebontásakor rengeteg bontott faanyag keletkezett, így legalább egyedi is lesz, története is lesz és legalább megmentünk valamit a régi házból.Fotók: Pinterest, Mut Design,Paola Lenti, Softline és Svvving