A hely ahová utálunk pakolni – Ötletek sarokelemre a konyhában!

Ha úgy döntünk, hogy konyhánkat L-, vagy U-alakban, azaz sarokelemekkel együtt alakítjuk ki, akkor az vélhetően nem azért van, mert annyira szeretünk a sarokrészbe pakolni, hanem inkább azért, mert így nagyobb pultfelülethez jutunk, vagy egyszerűen a hely nem tesz mást lehetővé.

Álomkonyha U-alakban Pilisszentivánon

Még több képért kattintson a fotóra!

A konyhaszekrény sarokeleme ugyanis pont az a hely, ahová nemhogy bepakolni, de onnan bármit is kivenni, vagy ott bármit megkeresni is utálunk. Szerencsére a konyhabútor gyártók is észrevették ezt a problémát, és ma már számtalan megoldást kínálnak a sarokelem használatának megkönnyítésére. Nézzük!

Forgatható polc

Az egyik legismertebb, a forgatható polc, ami ma már szinte mindenütt kapható, önállóan is megvásárolható, így utólag is beszerelhető.

Kép forrása: ethorses.com

Kiforgatható polcok

A forgatható polc egyik továbbgondolása a kiforgatható polc, ami valamivel könnyebb hozzáférést biztosít. Szerencsére ezt is megvásárolhatjuk utólag már meglévő konyhaszekrényünkbe.

Kép forrása: karminapalace.com

Ferde sarokelemek

A ferde sarokelemekbe természetesen már sokkal könnyebb pakolni, és alsó és felső kivitelben is kaphatóak. Bár nálunk érdekes módon inkább csak a felsőszekrények terjedtek el.

Kép forrása: pinterest.com

Mosogató, tűzhely a sarokban

Ha pedig már a ferde kivitelt választjuk, a sarokrész ideális lehet a mosogató, vagy akár a tűzhely és felette a szagelszívó elhelyezésére, amit ennek az Inárcsi családi háznak a konyhájában remekül megoldottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nyitott polcok

A nyitott polcok is megkönnyítik a sarokelemek használatát, de inkább csak felsőszekrényeknél mutatnak jól, és számoljunk azzal, hogy tisztítani is nehezebb lesz őket.

Kép forrása: inspiringkitchenideas.net

Csak egy munkalap és más semmi

Persze megtehetjük, hogy a sarokrészbe csak egy munkalapot helyezünk el szekrény nélkül, így akár egy széket is alátehetünk, könnyebbé téve a konyhai munkát.

Sarokfiókok

De a kedvenceink, mindenképpen ezek a sarokfiókok!

Kép forrása: i.imgur.com

Sarok kívülről

Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy egy sarkot kívülről kell körbeépítenünk, ezt ebben a IV. kerületi lakásban remekül megoldották.

Még több képért kattintson a fotóra!