5 extra ötlet tusfürdők tárolására a zuhanyzóban!

Megoszlanak a vélemények arról, hogy ki szeretne inkább zuhanykabint és ki inkább fürdőkádat a fürdőszobába, de valljuk be, hogy a legtöbben mindkettőre vágyunk. A zuhanyzóknál azonban rendre problémát jelent a tusfürdők, samponok stb. tárolása, különösen, ha nagy a család és mindenki mást használ.

Kép forrása: idealhome.co.uk

A készen kapható zuhanykabinokat ugyan felszerelik néhány polccal, de a mostanában menő egyedileg készülő walk-in zuhanyzókban már magunknak kell kitalálnunk, milyen tárolót használjunk. A megoldás kulcsa pedig pont az egyediségben rejlik, felejtsük el a szokványos sarokpolcokat, ha még a tervezésnél vagyunk, ide bármit kitalálhatunk.

A csöveket rejtő álfal

Ma már szokás, hogy a fürdőszobai csöveket, sőt még a WC-tartályt is egy polcmagasságú álfalba rejtik a fürdőszobában. Ha a zuhanyzó pont azon az oldalon van ahol a mosdókagyló és a WC, érdemes ezt a falat meghosszabbítani, így a zuhanyzó is egy polcot teljes szélességben. Bár ennek a XVI. kerületi lakásnak a fürdőszobájában egy kád kapott helyet, a példa jól mutatja, hogy a szerelvényeket rejtő fal, polcként is remekül szolgál.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kis fülke a falban

Persze nagy a valószínűsége, hogy maga a zuhanyzó csövezése is egy mennyezetig érő ál gipszkarton fal mögé kerül, ilyenkor még csempézés előtt kérdezzük meg, a kivitelezőt, hogy lehetséges-e a falban egy kis fülkét kialakítani. Egy ilyen kis fülkében rengeteg minden elfér anélkül, hogy eláztatnánk, és még mutatós is, ahogy ebben a ferencvárosi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Polc faltól falig

Ha a fent említett megoldások nem kivitelezhetőek, akkor érdemes egy faltól falig érő polcot csináltatnunk, és a zuhanyzóba szerelnünk.

De jó megoldás ez az ablak is, amit a zuhanyzót és a mosdókagylót elválasztó falba vágtak ebben az egri lakásban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akasztók, kosarak

A teleszkópos zuhanyfüggöny tartó rúdra nemcsak zuhanyfüggönyt akaszthatunk, ráadásul szerelés nélkül is nagyon könnyen felerősíthető két fal közé. Tegyük a belső falhoz, könnyen elérhető magasságba és akasszunk rá kampókat, kosarakat, amik megkönnyítik a tárolást, sőt akár függönycsipeszeket is használhatunk erre a célra.

Kép forrása: pinterest.com

Egy kisebb tárgy a sarokban

Gyakorlatilag bármi megfelelő lehet a kozmetikumok tárolására, ami befér a zuhanyzó sarkába, és ellenáll a víznek. Egy kisebb állópolc, szék, kisasztal vagy bármi tökéletes lehet, ahogyan az alábbi képeken is látható.

Képek forrása: pinterest.com