Újabb bérlő az Europolis Park Budapest M1-en

2010. májusában 2 éves bérleti szerződéssel kötelezte el magát az LGI Logistics az Europolis Park Budapest M1-en, így a logisztikai központ elérte a 72 %-os kiadottsági szintet.

“Az LGI Logistics-t, mint új bérlőt üdvözölhetjük parkunkban, melyet igen nagy szakmai sikernek tartunk a jelenlegi piaci környezetben. Az M1-re azért esett választása az LGI Logistics-nak, mert az egyik ismert nemzetközi bérlőnkkel még hatékonyabban tud így együttműködni. Parkunkra igen jellemző a szinergai hatás, miszerint egyes bérlők ügyfelei és beszállítói is parkunkat választják, ezzel is elismerve az épületek magas minőségét és a park stratégiai helyét, az M1-es autópálya 21-es km-nél,”  – jelentette ki Széll Csaba, az Europolis Real Estate Asset Managment Kft. ügyveztő igazgatója.

Az  Europolis magyarországi tulajdonában 200.000 négyzetméter kiadható iroda és raktárterület van, portfóliójában öt ingatlan található, ebből három irodaház: a City Gate (23.000 nm), az Infopark A épülete (13.700 nm), az IP West Irodaház (30.000 nm); valamint kettő logisztikai park: az Europolis Park Budapest M1, Pátyon (70.000 nm)  és az Europolils Park Budapest Aerozone, Vecsésen (65.000 nm).

Az 1990-ben alapított Europolis az utóbbi években a közép-kelet európai régió egyik vezető, ingatlanbefektetésre specializált cégévé vált. Az Europolis sikerét befektetői: az Österreichische Volksbanken AG (VBAG), a European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), a Union Investment Real Estate és az AXA csoport részéről élvezett teljes támogatásnak köszönheti. A fő részvényesek filozófiájának megfelelően az Europolis irodaépületekben, logisztikai, valamint kereskedelmi ingatlanokban érdekelt a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában, valamint Oroszországban.