Organikus irodadesign- és fejlett munkakultúra

Az amerikai tőzsdén jegyzett Albemarle Corporation Magyarországon nyitja meg globális szolgáltató központját. A hazánkban letelepedő multinacionális vegyipari óriáscég két ütemben, másfél év alatt 120 magasan képzett szakembert kíván alkalmazni. A nemzetközi trendekbe illeszkedő munkahelyi ergonómia szellemében kialakított budapesti iroda izgalmas színfoltja a hazai munkahelyi kultúrának.

Az Albemarle Corporation lousianai központú vegyipari cég, amely globális fejlesztője, gyártója- és értékesítője magas minőségben előállított, más-más területre szánt termékeknek az élelmiszeripartól az elektrotechnikáig. A 100 országban nemzetközi szinten több, mint 4000 dolgozót foglalkoztató cég fenntartható fejlődés melletti elkötelezettsségét mutatja, hogy a Corporate Responsibility című nemzetközi magazin, “100 Best Corporate Citizen” tagságába választotta 2010-es szavazásán a cég innováció iránti elhivatottsága- és fenntartható fejlődés értékét követő üzleti gyakorlata miatt.
A cég olyan termékeket- és technológiákat hoz létre, melyek javítják az életminőséget a fő profilját jelentő három terület: a katalizátorok, polimer adalékok, illetve a finom vegyipar segítségével. Az Albemarle Budapestet választotta pénzügyi – és szolgáltató központja helyszínéül, amely a jövőben a cég globális tevékenységét támogatja. A vállalat 120 szakképzett munkatársat kíván szerződtetni a legmodernebb munkahelyi ergonómiaszemléletet tükröző irodájába, ahol a kiváló színvonalú munakvégzéshez minden külső és belső körülmény adott.

“Az Albemarle mottója a budapesti iroda kialakításában a ‘Kiválóság’. A vezetőségünk vallja, az irodánk tükrözi, a munkatársaink megvalósítják.” – mondta Duncan Johnson, a szervezet magyarországi központjának ügyvezetője. Egy dinamikus, izgalmas munkakörnyezetet akartunk létrehozni, amely fokozza a kreativitást, innovációt és leleményességet, ahogyan a designkoncepció terén is a cég legfontosabb  értékeit közvetíti. A partnereink megértették, hogy mit szerettünk volna elérni és hozzájárultak ahhoz, hogy megalkossunk egy olyan munkateret, ami büszkeséggel tölt el minket- és ahol munkatársaink valóban kiváló színvonalon tevékenykedhetnek. Végtére is a legkevesebb, hogy jól érezze magát az ember ott, ahol heti 40 órát tölt. “

A cég a Dózsa György- és Váci út sarkán elhelyezkedő Capital Square irodaház épületének hatodik emeletén alakította ki új székhelyét. Az irodaház a németországi HOCHTIEF Projektentwicklung leányvállalatának, a HOCHTIEF Development Hungary Kft-nek első magyarországi projektje a Finta Stúdió tervezésében, amit a Construction and Investment Journal 2009 legjobb Irodafejlesztéseként tüntetett ki. Az irodahelység kiválasztását, berendezését és a teljes projekt sikeres megvalósulását az Albemarle magyarországi megbízottja B. Nagy Ferenc, a Stay In Hungary Kft. ingatlan befektetési tanácsadó cég vezetője irányította, aki a willbedesign fiatal enteriőr designer csapatával: Gáti Annával, Szegő Gáborral és Gyarmati Ágostonnal minimalista, könnyed, de mégis energikusan motiváló és természetes harmóniákat működtető teret hozott létre a hazai munkatársak számára.

Nagyon boldogok, és büszkék voltunk, amikor megtudtuk, hogy ez az izgalmas és kiváló minőségű termékeket gyártó cég Magyarország mellett döntött. mondta el Kilián Csaba az ITD Hungary befektetésösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, majd hozzátette – Óriási siker és elismerés Magyarország számára, hogy ismét egy újabb befektető látta meg a hazánkban rejlő lehetőségeket. Amikor megtudtuk, hogy az Albemarle érdeklődik egy közép európai helyszín után, igyekeztünk mi is megmutatni, hogy miért érdemes hazánkat választani. Segítettünk a helyszín, és az ingatlan kiválasztásában, a jogi információk felkutatásában (főként a munkajog területén), és az összes lehetséges tudás, kapcsolat átadásában.

A belsőépítészeti koncepció által megtámogatott munkahelyi ergonómia a kortársi irodai elvárások szellemében otthonos, barátságos környezetben kreativitásra, csapatmunkára- és teljesítményre ösztönöz.

Így a székek támlájának optimális rugalmassága épp olyan lényeges szempontot képvisel, mint a Bouroullec fivérek által tervezett áttetsző alga-fal, amely a zavartalan munkához szükséges térbeli elválasztást, vagy éppen a kreatív interakciót segíti. Az egyedi tervezői koncepcióval létrejött irodatér így méltán magasra emeli a lécet a hazai munkahelyek szürke mezőnyében, és példát mutat arra, hogy a piaci verseny és a fejlett munkakultúra hogyan illeszthető össze a maximálisan kreatív munkatérrel.