Csúcson az Appeninn Holding

Az Appeninn Holding összesített díjbevétele 2012 első három negyedévében meghaladta a 974 millió forintot, az ingatlan bérbeadásból származó bevétel nagysága 57 százalékos növekedéssel elérte a 898 millió forintot. A társaság időszaki EBITDA szintje 567 millió forintot ért el, az Appeninn részvényeseire jutó adózott eredmény 86 millió forint. Az Appeninn ingatlanportfóliójának kihasználtsági rátája meghaladta a 95 százalékot.

A Társaság összesített bruttó díjbevétele ismét rekordszintre emelkedett, meghaladta a 974 millió forintot. Az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel nagysága az előző év hasonló időszakához képest 57 százalékkal növekedve elérte a 898 millió forintot. Az Appeninn Holding 2012 első három negyedévében 52 százalékos növekedés mellett 579 millió forint IFRS szerint konszolidált nettó díjbevételt (közvetlen költségekkel csökkentett díjbevételt) ért el. A Társaság EBITDA szintű eredménye 567 millió forintot ért el, amely 45 százalékkal haladta meg a tavalyi időszak 392 millió forintos szintjét.

 

A Cégcsoport árbevételének növekedése egyrészt az irodapiaci ingatlanportfólió bővülésének, másrészt bérlőkkel való magas feltöltöttségének köszönhető. „Az Appeninn csoport az akvizíciók mellett az ingatlanok hatékony üzemeltetésére és a bérlői létszám megőrzésére és megerősítésére koncentrált. Ennek eredményeként 2012 első kilenc hónapjában közel maximális kihasználtsággal üzemeltettük ingatlanjainkat, s az újonnan megvásárolt ingatlanelemek esetében is 3-6 hónapos időtávon belül sikerült a piaci átlagot meghaladó mértékűre emelni a feltöltöttséget”- emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának elnöke.

 

A Társaság működési eredményét számvitelileg csökkentette az egyik jelentős portfólió-társaság goodwill értékének részleges leírása. Az adózás előtti eredményt növelte a harmadik negyedévben megvásárolt Bertex Zrt.-hez kötődő badwill elszámolása, valamint az IFRS elvek szerint megjelenítendő, a hitelekhez kapcsolódó nem realizálódó 1,120 milliárd forintos átértékelési nyereség, ugyanakkor 1,290 milliárd forinttal csökkentette e sort a Társaság ingatlanportfóliójának kötelező fordulónapi átértékelése (a forint a 2011.12.31-i 311 Ft/EURO árfolyamról jelentősen erősödött). A Társaság adózás előtti eredménye 117 millió forintot ért el, az Appeninn részvényeseire jutó adózott eredmény 86 millió forint, míg a Társaság adózott eredménye 74 millió forint.

 


„Akvizíciós stratégiánknak megfelelően továbbra is keressük a megfelelő értékeltségi szintű, stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkező, jó lokációjú ingatlanokat az irodapiaci és city-logisztika szegmensben, hogy portfóliónkat ezekkel az elemekkel tovább tudjuk bővíteni” – erősítette meg Székely Gábor.