7,7 milliárdból újult meg az SZTE több épülete

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) kulcsfontosságú fejlesztés valósult meg az elmúlt években: a 7,7 milliárd forintos beruházás az egyetem több intézményét érintette – mondta el a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat záró konferenciája alkalmából az egyetem gazdasági és fejlesztési főigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

A projektben egyszerre épült a mérnöki kar új épülete, felújították a rektori hivatalt, a Dóm téri épületegyüttest, és az informatikai eszközöket is felfrissítették. A beruházás keretében a dél-alföldi régióban folyó matematikai, műszaki, természettudományos és informatikai képzés számára kiemelkedő infrastrukturális hátteret biztosító, versenyképességet növelő fejlesztések valósultak meg 2009 januárja és 2012 novembere között, az SZTE és partnerintézményei, a Szent István Egyetem szarvasi Tessedik campusa, valamint a bajai Eötvös József Főiskola együttműködésében. A mintegy 7,7 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió 6,4 milliárd forint támogatást nyújtott

 

Az egyetemi klinikán még fut egy fontos program, jövőre az is befejeződik – tette hozzá a főigazgató. A következő, 2014-2020-as uniós pályázati ciklusban két kiemelt feladatot szeretnének megoldani: a fogorvosi kar infrastruktúrájának és a zeneművészeti kar műemléki jellegű épületének felújítását.