Az Immoeast tovább terjeszkedik Romániában

A kelet-európai ingatlanügyletekre szakosodott osztrák Immoeast befektetési társaság a következő években nyolc-tíz logisztikai központot épít Romániában, együttműködve építési partnerével, a European Futurs Grouppal, kiegészítve eddig irodákból és kiskereskedelmi ingatlanokból álló romániai portfólióját.

A beruházásokra összesen 300 millió eurót szánnak, összesen 400-500 ezer négyzetméter hasznos területet építenek föl. Ebből 18 ezer négyzetméternyi építkezés még az idén elkészül a tervezett Pantelimon raktár keretében, Bukarest közelében, az A2-es és az A3-as autópálya között, közölték az Immoeastnél hétfőn.

Előzőleg, május 25-én közölték, hogy 1,3 milliárd euróért 43 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot építenek Nagybányán (Baia Mare).

A mostani pénzügyi évben az Immoeast beruházási programja hatmilliárd euró, amelyet részben a május 25-én befejezett, 2,835 milliárd eurós tőkeemelésből finanszíroz.

Az Immoestnek jelenleg 103 kész, illetve épülőfélben lévő ingatlana van Romániában, 3,4 millió négyzetméteren. Románia – több mint 20 százalékos részesedésével az Immoeast portfóliójában – a cég legfontosabb befektetési területévé vált, és aránya tovább nő az új beruházások nyomán.

A harmadik üzleti negyedév végén, január 31-én az Immoest teljes portfóliója 7,2 milliárd eurót ért, jelenleg a cégnél már kilencmilliárd euróra tartják a teljes értéket, és a mostani pénzügyi év jövő áprilisi végére 14 milliárd euróra számítanak.