123 300 négyzetméter terület megbízásosos fejlesztéséről kötött megállapodásokat a ProLogis

A ProLogis az év első negyedévében négy, disztribúciós központok létesítésére szóló fejlesztési megállapodást kötött Európában. A megállapodások keretén belül a vállalat fejlesztésmenedzsment szolgáltatást nyújt és projektmenedzsment bevételre tesz szert.

“A fejlesztési stratégiánk rugalmassága lehetővé teszi, hogy fejlesztésmenedzsment szolgáltatásokat kínáljunk, és szakértelmünkkel ilyen módon is kiszolgáljuk ügyfeleink igényeit” – mondta Philip Dunne, a ProLogis európai elnöke. “Olyan megrendelők számára nyújtunk fejlesztésmenedzsment szolgáltatásokat, amelyek tulajdonolni akarják létesítményeiket, így további bevételekre tehetünk szert anélkül, hogy járulékos tőkeemelésre lenne szükség”.

A ProLogis megbízásos fejlesztési projektjeinek helyszínei:

Erfurt, Németország:
A ProLogis egy 67 500 négyzetméteres disztribúciós létesítményt fejleszt a GIEAG (Gewerbe Immobilien Entwicklungs AG), egy kereskedelmi ingatlanfejlesztő és kezelő megbízásából. Az épületre előbérleti szerződést kötött a EUROGATE Warehousing & Distribution GmbH, amely a Panasonic számára végez majd logisztikai szolgáltatást a területen. Az építkezésnek helyt adó terület a GIEAG tulajdona, amely a létesítmény kizárólagos tulajdonosa is lesz az építkezés befejezése után.

Párizs, Franciaország: A ProLogis egy 32 000 négyzetméteres disztribúciós létesítményt fejleszt egy francia ipari vállalatnak, amely a fejlesztéshez megvásárolta a ProLogis Park Vemars területének hét hektáros területét. A létesítmény, elkészülése után, teljes egészében az ügyfél tulajdonában marad.

Werne, Németország: A ProLogis egy 16 900 négyzetméteres disztribúciós létesítményt fejleszt a GIEAG részére. Az épületetet előbérleti szerződés keretében bérbe vette a NextPharma, amely vezető európai szolgáltató a gyógyszeripari és biotechnológiai iparágakban. A fejlesztési terület a GIEAG tulajdona, amely a létesítmény kizárólagos tulajdonosa is lesz az építkezés befejeződésekor.

Stockholm, Svédország:
A ProLogis egy 6 900 négyzetméteres disztribúciós létesítményt fejleszt a Svensk Fastighetsfond AB (SFF), egy független ingatlanbefektetési vállalat részére. Előbérleti szerződés keretében az épület bérlője a CWS-boco, a textilipar egyik vezető szolgáltatója. A fejlesztési terület az SFF tulajdona, amely a létesítmény kizárólagos tulajdonosa is lesz az építkezés befejeződésekor.

Dunne hozzátette: “Ezek a tranzakciók megerősítik a ProLogis piacvezető pozícióját az ipari ingatlanfejlesztés területén, és igazolják képességünket, hogy alaptevékenységeinket kihasználva alkalmazkodni tudunk a jelenlegi piaci környezethez. Tapasztalt fejlesztőként örömmel építünk ezeknek a vállalatoknak kiváló minőségű létesítményeket, és nyújtunk olyan fejlesztésmenedzsment szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek disztribúciós igényeiknek.”

A ProLogis, mint vezető ipari fejlesztő, nagy múltra tekint vissza. 2009 december 31-ével a vállalat már több mint 27 millió négyzetméter saját tulajdonú területet fejlesztett, valamint több mint egymilliárd dollárnyi ügyféltulajdonban álló fejlesztést menedzselt. Több mint 4 000 hektár világszerte rendelkezésére álló fejleszthető területével, és a fejlesztési szolgáltatások széles spektrumával a ProLogis képes megfelelni ügyfelei specifikus ipari fejlesztési elvárásainak, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában egyaránt.A megoldások bemutatóházaként alighanem sokak tetszését elnyeri majd.