Devizaperek: ukázt kaptak a bírók? Léhmann feljelentette őket

Léhmann szerint gyanúját alátámasztja a PSZÁF elnökének a levele, melyben, bank- sőt, államcsődöt vizionált arra az esetre, ha a devizapereket elveszítenék a bankok.

Csütörtökön várhatóan megszületnek az első jogerős ítéletek Debrecenben az úgynevezett „Léhmann-dogma” alapján indított devizahitel-perekben; a siófoki Léhmann György nem az egész hitelszerződést, hanem csak egyes tisztességtelen pontjait nyilváníttatná semmisnek a bíróságokkal. Korábbankét ügyfele is nyert pert bank ellen Debrecenben, első fokon. Most mindkettőben jogerős és végleges döntés születhet, mert a jogász szerint ezekben az ügyekben nem lehet majd a Kúriához fordulni, mivel határozatlan ügyértékűek.


Miközben Debrecenben és másutt is eljutnak perei a bírósági tárgyalásokig, a több száz, általa indított és párhuzamosan futó per legtöbbjében illetékes Fővárosi Törvényszékről az utóbbi időben sorra dobják vissza idézés kibocsátása nélkül a siófoki ügyvéd keresetleveleit; volt olyan nap, amikor egyszerre tíz ilyet kapott kézhez.Csütörtökön várhatóan megszületnek az első jogerős ítéletek Debrecenben az úgynevezett „Léhmann-dogma” alapján indított devizahitel-perekben; a siófoki Léhmann György nem az egész hitelszerződést, hanem csak egyes tisztességtelen pontjait nyilváníttatná semmisnek a bíróságokkal. Korábban két ügyfele is nyert pert a bank ellen Debrecenben,  első fokon. Most mindkettőben jogerős és végleges döntés születhet, mert a jogász szerint ezekben az ügyekben nem lehet majd a Kúriához fordulni, mivel határozatlan ügyértékűek.


Miközben Debrecenben és másutt is eljutnak perei a bírósági tárgyalásokig, a több száz, általa indított és párhuzamosan futó per legtöbbjében illetékes Fővárosi Törvényszékről az utóbbi időben sorra dobják vissza idézés kibocsátása nélkül a siófoki ügyvéd keresetleveleit; volt olyan nap, amikor egyszerre tíz ilyet kapott kézhez. A cikk folytatása a sonline. hu-n!