Elkészült az Euronics raktárbázisa a Pátyi Ipari Parkban

Rövid időn belül a második épületet adták át a pátyi ipari parkban. A létesítmény az Euronics egyedi igényei szerint épült meg, a műszakicikk-kereskedelmi lánc itt működteti új logisztikai központját, ahol mintegy 60 ember dolgozik majd. A csaknem 12 ezer négyzetméteres csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Zrt.

Az új központ az eddiginél jobban igazodik az Euronics igényeihez, egyebek mellett a jobb kihasználhatóság, a bővítési lehetőség és a korábbiaknál alacsonyabb fajlagos költségek miatt. A vállalat tervei között szerepel egy saját üzemeltetésű logisztikai rendszer létrehozása, amelyhez szintén jó alapot kínál az új raktár. Az új raktárból elégíti ki az Euronics a megnövekedett webáruházi keresletet is, ami jelentős termékválaszték-bővítést tesz lehetővé.

A hatékony ki- és berakodást 16 dokkolókapu, a kamionok könnyű manőverezését pedig a nagy méretű öböl segíti: az épület környezetében több mint 16 ezer négyzetméter felületen alakítottak ki aszfalt-, illetve térkőburkolatot. Az építkezés nagyságrendjére jellemző, hogy az előkészítés során csaknem 80 ezer köbméternyi földet mozgattak meg, a szerkezetbe pedig 6700 köbméternyi beton mellett 70 tonna acélt építettek be.

Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő 2017 szeptemberében kezdte meg az előkészítő munkákat, és az ütemterv betartása érdekében egyszerre akár 120 fő is dolgozott a terepen. A 12 ezer négyzetmétert meghaladó alapterületű, A kategóriás csarnokban 350 négyzetméternyi iroda is helyet kapott, és a létesítmény a későbbiekben igény szerint bővíthető. Az épületben háromféle – tömbös, állványos, illetve úgynevezett értéktári polcos – technológiát alkalmaznak, hogy valamennyi termékkategória számára a megfelelő tárolási megoldást biztosítsák.

A NIPÜF Zrt. pátyi beruházása Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes, valamint az érintett városok további fejlődéséhez hozzájárulni hivatott gyártó- és logisztikai létesítmények.