Tovább „zöldül” a parkolás az USA-ban

A vállalatok hatékonyságának növelése a világ minden táján első helyen áll. A parkolás hatékonyságát a tengerentúlon ezúttal a legújabb hardver- és szoftvermegoldásokkal próbálják fejleszteni.

Tovább zöldül a parkolás, lassan megszűnnek a parkolójegyek is helyüket a mobiltelefonos technológiák, bankkártya vagy éppen a feltöltő kártyák veszik át. Az összeállításból kiderül, hogy hol tartanak a fejlesztések az USA-ban.
 
A garázsokban egyre inkább háttérbe szorul a parkolóőrök szerepe a fizetéseknél. A legtöbb helyen ugyanis high-tech fizető automatáknál lehet a díjfizetést megoldani. A legmodernebb berendezések kizárják a csalás vagy egyéb visszaélések lehetőségét a garázsokban.

Már nem csak szállodai szobát lehet foglalni, de akár parkolóhelyet is! Egyre több cég jön ki a piacra olyan – a tudatos parkolást támogató – megoldásokkal,ahol az ügyfelek az utazás megkezdése előtt nem csak tájékozódni tudnak a parkolási díjakról, de akár parkolóhelyet is tudnak maguknak foglalni.

Mindezek a törekvések azt a célt is szolgálják, hogy az ügyfelek autóikkal ne torlódjanak fel sem a bejáratnál, sem a kijáratnál. A felesleges várakozásokat elkerülve így tovább lehet mérsékelni a járművek CO2 kibocsátását.

Tovább a Parkonet.com oldalára.