Lengyel traktorokba is magyar műszerfalak kerülnek

A cseh Zetor traktorgyárral tavasszal megkötött szerződés után a lengyel Crystal erőgépekbe is szállít digitális műszerfalat az idén 113 éves magyar KMGY.

Újabb jelentős exportszerződést kötött a KMGY a lengyel Crystal traktorgyárral. A főleg nagyteljesítményű erőgépeket gyártó lengyel vállalkozás traktoraiba a magyar cég csúcstechnológiát képviselő digitális műszerfalait építi be. Ez a megállapodás idén már a második nagy jelentőségű szerződés a 113 éves patinás magyar cég életében. Tavasszal ugyanis az angyalföldi központú cég hosszú távú megállapodást kötött a Zetorral is. A nemzetközi hírű cseh traktorokba nem csupán magyar műszerfalakat építenek be, hanem a nyomás- és hőmérsékletadókat is a magyar partner szállítja. A Zetor gyár évente 6000 traktort gyárt, míg a lengyel cég nehéz traktorjaiból évente 500 darab hagyja el a szerelősorokat. Ez utóbbiak Crystal Orion néven kerülnek forgalomba, s ezeket a mezőgazdaságon kívül az erdészetben és a vasútépítkezéseken is használják. A KMGY cseh és lengyel partnereinek fejlesztette ki azt a világ legkorszerűbb technológiát jelentő digitális magyar műszerfalat, amelyet az elmúlt hónapokban több jelentős szakvásáron is bemutattak.

 

A KMGY évtizedeken át a magyar IKARUS buszokhoz is gyártott műszerfalat, s a fejlesztések eredményeként az új típus alkalmas lehet az újjáéledő magyar buszgyártás igényeinek kielégítésére is.

 

A KMGY nem utolsósorban a megnövekedett cseh és lengyel exportigényekre való tekintettel új üzemcsarnokot hozott létre budapesti központjában. A Hantech-csoporthoz tartozó KMGY idei árbevétele 20 százalékkal haladja meg a 2012-es szintet. A Hantech csoport konszolidált árbevétele idén várhatóan meghaladja a 25 millió eurót.