Lendületben a dél-lengyelországi régió

A ProLogis 42 800 négyzetméter raktárterület bérbeadásáról kötött öt megállapodást sziléziai parkjaiban. Emellett a Wincanton meghosszabbította a sosnowiec-i ProLogis disztribúciós parkban található 16 600 négyzetméteres területéről szóló bérleti megállapodást.

Ezzel együtt tehát az év kezdetétől számított kevesebb, mint két hónap alatt a ProLogis közel 60 000 négyzetméter modern raktárterületet adott bérbe Sziléziában.

A Lengyelországban található legnagyobb spekulatív raktárlétesítmény (8/9 számú épület, 87 000 négyzetméter) a ProLogis Park Chorzów területén helyezkedik el, amely egy összesen több mint 231 000 négyzetméteres modern disztribúciós központ. Új ügyfelei, és a legújabb tranzakciók részletei:

•    20 200 négyzetméter raktárterület bérbeadása egy nemzetközi logisztikai vállalat, az ID Logistics részére. Ezáltal a vállalat majdnem 85 000 négyzetméterre növelte teljes raktárterületét Lengyelországban. A tranzakció az Axis Real Estate ingatlanügynökség közreműködésével jött létre.

•    11 600 négyzetméter raktárterület bérbeadása az opole-i központú PPH “Latex” Groehl Gerard részére, amely egy vezető abroncs és gumi nagykereskedő (autó, furgon, 4×4, teherautó, motorkerékpár és robogó, valamint mezőgazdasági és gyártó gépek).

•    4 700 négyzetméter raktárterület bérbeadása a kihelyezett dokumentum menedzsment megoldások terén piacvezető ArchiDoc részére. E tranzakció eredményeképp az ArchiDoc jelenleg több mint 16 480 négyzetmétert foglal el a ProLogis Park Chorzów-ban.

•    3 000 négyzetméter raktárterület bérbeadása egy globális logisztikai vállalat, a Hellmann Worldwide Logistics Polska részére. A tranzakció a Colliers International ingatlanügynökség közreműködésével jött létre.

•    3 300 négyzetméter raktárterület bérbeadása a logisztikai szolgáltató 7R Solution vállalat részére a ProLogis Park Dąbrowa területén, amely egy vasúti kapcsolattal is rendelkező park Dąbrowa Górnicza-ban, az S1-es autópálya és a 94-es út mellett. A tranzakció során a ProLogis ingatlanügynöksége a Jones Lang LaSalle volt.

Mindemellett az európai piac egyik vezető, fejlődő ellátási-lánc szolgáltatója, a Wincanton meghosszabbította 16 600 négyzetméteres bérleti megállapodását a ProLogis Park Sosnowiec-ben. A disztribúciós park a Krakkó és Wrocław irányába vezető E40-es út mellett helyezkedik el, 30 kilométerre délre a Pyrzowice-ben található Katowice repülőtértől. A bérleti megállapodás a Glob Nieruchomości ingatlanügynökség segítségével jött létre.

„Ez a számos új bérleti szerződés, amelyet 2011 elején írtunk alá a sziléziai ProLogis parkokra vonatkozóan, világosan jelzi a növekvő igényt a modern raktárterületek iránt a régióban, különösen Chorzów-ban” – mondta Michał Czarnecki, a ProLogis Lengyelország bérbeadásokért és fejlesztésekért felelős alelnöke. „Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a ProLogis Park Chorzów – Szilézia legnagyobb logisztikai központja – számos megkérdőjelezhetetlen előnnyel rendelkezik, beleértve stratégiai elhelyezkedését (nemzetközi szempontból Lengyelország két legnagyobb szállítmányozási folyosója, az A4 és A1 autópályák csomópontja mellett) és a felsőkategóriás raktárlétesítményeket, amelyek egyaránt megfelelnek kisebb és nagyobb ügyfeleknek.”

A ProLogis a felső-sziléziai régió legnagyobb ipari-terület szolgáltatója, portfoliója öt disztribúciós park 27 épületében, több mint 523 000 négyzetméter modern raktárterületet foglal magában.

ProLogis ügyfelek Sziléziában: ABC Data, Abra, ALDI, Alfa Elektro, ANL Plastics, Carrefour, Danone, Delta Plus, DHL, Euro-Pegaz Logistyka, Fiege, FM Logistic, JAS FBG, Kamis, Kanlux, Kuehne Nagel, Lekkerland, Magna Automotive, Mid Ocean Logistics, Moto-Profil, Ponetex Logistics, Raben, RB Logistic, Rhenus Contract Logistics, Saint Gobain, Tradis, VIP Collection and Valeo Autosystemy.