Közpark lesz a gazdasági tárca irodaházának helyén

Lebontják a gazdasági tárca II. kerületi, Margit körúti irodaházát, és a helyén közparkot alakítanak ki. Az erről szóló kormánydöntést a Magyar Közlöny legfrissebb számában hozták nyilvánosságra.

A kormányhatározat arra is felkéri a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg egy többszintes mélygarázs építésének lehetőségeit a területen, és azt, hogy az megvalósítható-e uniós finanszírozásban.

 

A műemléki védelem alatt nem álló épületek bontásával és a közpark létrehozásával összefüggő hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűekké nyilvánítják.

 

Korábban a II. kerületi önkormányzat hivatalos lapjának, a Budai Polgárnak Varga Mihály – akkor még tárca nélküli, ma nemzetgazdasági – miniszterazt mondta, hogy több érv is szól a lebontás mellett: az épület állapota, továbbá az, hogy elzárja azt a budai szélcsatornát, amely északnyugatról hozna friss levegőt a körútra és a Víziváros egy részébe.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a lapnak úgy nyilatkozott: környezetvédelmi és egészségügyi szempontból is szükséges az épület lebontása, a lépéssel élhetőbbé válik a környék.