2013 májusában adják át a Váci Greens első épületét

Az Atenor, az NYSE-Euronext bejelentette, hogy a Váci Greens első épülete 2013 májusában kerül átadásra. Az átadás időpontját a korábbi tervekhez képest szándékosan halasztotta el a fejlesztő, azzal a céllal, hogy a bérbe adható irodaterületet további 1300 négyzetméterrel bővítse az épület legfelső szintjén. A Váci Greens „A” épülete ezzel összesen 15.692 négyzetméternyi irodaterületet kínál 6 szinten.

Az ingatlanfejlesztést az Atenor közvetlenül saját forrásból finanszírozza. A belga beruházó által elkülönített 150 millió eurós hosszú távú forrásnak köszönhetően sem a budapesti, sem a Belgiumban, Luxemburgban, és Romániában futó, mindösszesen 650.000 négyzetméternyi projekt befejezése sem függ banki finanszírozástól.

 

Az „A” kategóriájú irodaépület Budapest legnépszerűbb üzleti környezetében, a Váci úti „irodafolyóson” helyezkedik el. A projekt a budapesti irodafejlesztések közül elsőként elnyerte a BREEAM „Excellent” minősítést. A Váci Greens minden szintje nagyméretű és hatékony irodakialakítást tesz lehetővé, világszínvonalú munkakörnyezettel, vonzó bérleti konstrukcióval és alacsony üzemeltetési költségekkel várja bérlőit.

 

A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan piacon. A Váci Greens egyedülálló lehetőséget kínál a bérlőknek, hiszen nem csupán az egyetlen Váci úton fekvő irodaház, amit 2013-ban fejeznek be, hanem az egyetlen jövő évben átadásra kerülő új irodaprojekt Budapesten. A Váci út népszerűségének egyik oka a belváros közelsége, valamint a rendkívül versenyképes bérleti konstrukciók. Az elmúlt évek során a Váci út bizonyította népszerűségét a nagyvállalati bérlők körében, akiknek fontos a költségtakarékosság és az ideális elhelyezkedés.

 

Borbély Zoltán, az Atenor projektigazgatója hozzáteszi: „Miután alaposan megvizsgáltuk a piaci helyzetet, úgy láttuk, hogy – figyelembe véve a folyamatos és jövőbeni keresletet a kimagasló színvonalú Váci úti irodákra – a legjobb stratégia a bérbe adható területek további bővítése. A Váci út továbbra is Budapest egyik legnépszerűbb irodai környezete, amihez a Váci Greens első épülete újabb kimagasló értéket ad.”

 

„Biztosak vagyunk abban, hogy a Váci Greens lesz az egyik legkívánatosabb és legkeresettebb irodaház Budapesten, 2013 során. Az épület átadásának időzítése az Atenor számára olyan egyedülálló lehetőséget biztosít, amit semmilyen más épület nem kínál az ingatlan piacon.” – fűzi hozzá Pados Gergely, Partner, a Cushman & Wakefield budapesti irodájának vezetője.

 

Loska Erika, a Jones Lang LaSalle budapesti irodájának vezetője elmondta: „A Váci út továbbra is népszerű a bérlők körében. A Váci Greens a megnövelt területű felső szintjével, valamint hatékony irodaterület-kialakításával a minőségi megoldásokat kereső, nagy kaliberű bérlők számára kifejezetten vonzó lesz.”

 

A Váci Greens kizárólagos ingatlanügynökségei a Cushman & Wakefield és a Jones Lang LaSalle.

 

Az 16.500 négyzetméternyi irodaterületet kínáló, „A” kategóriás  Váci Greens irodaház a Váci úton helyezkedik el, az M3-as metró  Forgách utcai és a Gyöngyösi utcai megállója között,  sétatávolságra a Duna Plaza bevásárlóközponttól. Az épület 6 irodai szinttel, és 3 szintes mélygarázzsal rendelkezik. A jó tömegközlekedés, és a közelben működő bevásárló és szolgáltató központok kényelmes munkakörnyezettel kecsegtetik a Váci Greens bérlőit.