Új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact

Az elmúlt évek jelentős bővülése okán új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact magyarországi képviselete. A közel 1 millió eurós beruházás eredményeként az ipari elektrotechnikai és automatizálási termékek 70 százalékát 24 órán belül képes szállítani a vállalat.

Kinőtte korábbi raktárát a Phoenix Contact Magyarország, ezért úgy döntöttek, hogy új logisztikai központot hoznak létre. A Budaörsön, saját tervek alapján megvalósított 1 millió eurós beruházás keretében az alapterület négyszereződött, a raktár-automatizálási rendszer és egyéb ergonómiai fejlesztések révén a kiszolgálás színvonala új szintre lépett.

Raktárunkba minden hétköznap érkeznek termékek a Németországban található blombergi központból. Az új helyszínen több mint 1300 terméket tartunk készleten, amit a jövőben tovább bővítünk a legújabb technológiákkal felvértezett megoldásainkkal. Ez utóbbiak közé tartoznak például a direkt rugós sorkapcsok, a mobiltelefonról felügyelhető intelligens Quint tápegységek vagy éppen az extra vékony Termitrab túlfeszültség-levezetők” – mondta Pálos Gábor, a Phoenix Contact magyarországi képviseletének vezetője.

Az új logisztikai központ gyorsabb áruátvételt és -feladást tesz lehetővé, a vállalat a megrendelt termékek 70 százalékát képes 24 órán belül partnereinek kiszállítani. A rendelések összekészítését automatikus árutovábbító rendszer segíti. A raktáron belül kialakított VAC (Value Added Center) révén pedig a vevők egyedi igényei szerinti csomagokat – így pl. összeszerelt sorkapocs sorokat, előre megírt jelölőanyagokat – állít össze a Phoenix Contact. „Az új központ még inkább alkalmazkodik a magyarországi ipari létesítmények, gyártó cégek igényeihez, hiszen a nagy árukészlet és a gyors, testreszabott kiszolgálás révén képesek vagyunk minimalizálni partnereinknél a rendszerkieséssel járó időt.” – tette hozzá Pálos Gábor.

 

 

Az 1923-ban Németországban alapított Phoenix Contact az elektromos csatlakozástechnika, a jelillesztés és -átvitel, a túlfeszültség-védelem és az automatizálási technológiák meghatározó globális szereplője, kínálatában több mint 60 ezer termék található. Világszerte 50 leányvállalat és 30 képviselet gondoskodik a szakértő tanácsadásról és a pontos szállításról. A Phoenix Contact elmélyülten foglalkozik a technológiai és a kapcsolódó társadalmi változásokkal is: csaknem 100 éves gépgyártási és automatizálási tapasztalattal a hátuk mögött már ma a holnap intelligens termelésén dolgoznak.