Új lakást? Nem, komplett új házat vesz a Flatco – majd bérbe adják a lakásokat

Csaknem 8 milliárd forint értékben vásárolta meg a Flatco Real Estate csoport tagja, a Flatmosphere Kft. a IX. kerületi Bárd utcában épülő 256 lakásos társasház ingatlanjait a Metrodom Csoporttól. A Flatco Real Estate csoport a 2021-ben elkészülő épület összes lakását, üzlethelyiségét és parkolóját hosszútávú bérbeadás útján kívánja majd hasznosítani – írja a portfolio.hu.

A cég jelenleg több, mint 200 ingatlant hasznosít hosszútávú bérbeadással, 2021-ben pedig több, mint 600 lakás lesz a cégcsoport tulajdonában, valamint iroda-, üzlethelyiség- és parkolóportfóliója is tovább bővül.

A fenti példa jól mutatja, hogy bár az intézményes bérlakásfejlesztés még gyerekcipőben jár Magyarországon, vannak cégek, akik látnak fantáziát az ilyen jellegű ingatlanhasznosításban.

Mit kell tudni a Flatco nevű csoportról?

A Flatco Real Estate Kft. (TFCB Kft) 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy bérelhető minőségi lakásokat kínáljon és üzemeltessen Budapesten. Lakásaik és más ingatlanjaik a Flatco Real Estate Kft. tulajdonában vannak, ezáltal a magyarországi piac többi szereplőjétől eltérően nem mások lakásait kínálják megbízás alapján ingatlanközvetítőként vagy menedzsment cégként bérbevételre.

Tájékoztatásuk szerint tulajdonosként olyan egységes, magas színvonalú ingatlan portfólióval rendelkeznek, amely Magyarországon egyedülállónak számít. Kiváló minőségű lakóingatlanokat, valamint üzlethelyiségeket, irodákat, parkolókat, tárolókat adnak ki hosszú távra Budapesten.

Teljesen berendezett, kényelmes lakásaik alkalmasak arra, hogy valódi otthont jelentsenek. Minden lakásuk új építésű, vagy felújított, ízlésesen berendezett, gépesített, valamint klímával is felszerelt.

További részletek:

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20200930/piaci-alapu-berhazfejlesztes-indul-a-ix-keruletben-450942