Több magyar ház is kapott díjat a rangos a European Property Awards-on

Az ismert belga ingatlanfejlesztő ATENOR magyarországi projektje, az „A+” kategóriás Aréna Business Campus A Épülete elnyerte a legjobb, „Five Star Winner” díjat Irodafejlesztés kategóriában a régió legrangosabb iparági díján, a European Property Awards-on. A kategória győzteseként az épület jogosult a verseny további szakaszaiban való részvételre. Ugyanebben a kategóriában a Váci Greens E és F Épületei is díjazottak lettek.

Az International Property Awards a legkiemelkedőbb teljesítményt elért vállalatokat díjazza, az ingatlanipar minden szektorát lefedve. A verseny régiókra bontva zajlik: Arábiára, Európára, Afrikára, Kanadára, Közép- és Dél-Amerikára, a Karib-térségre, az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra és Ázsia-csendes-óceáni térségre kiterjedve.

A résztvevők először nemzeti szinten kerülnek elbírálásra, nagy tapasztalattal rendelkező, az ingatlan szakterületek teljes skáláját lefedő szakemberek által. Az elbírálás a design, a minőség, a szolgáltatás, az innováció, az eredetiség és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség alapján történik. Az egyes régiók legjobbjai automatikusan bekerülnek az összesített nemzetközi versenybe, melynek csúcspontja egy nagyszabású díjátadó ünnepség.

A 2021-2022-es European Property Awards versenyen az ATENOR Irodafejlesztés kategóriában két nevezéssel indult, és a megfelelő szintet meghaladva mindkettőért elismerésben részesült. A Váci Greens E & F Épületek az „Award Winner”, az Aréna Business Campus A Épülete pedig a „Five Star Award” díjat nyerte el, kiérdemelve a „Best in Hungary” címet, így jogosulttá vált a világverseny további szakaszaiban való részvételre, melyen a régiók legjobbjai küzdenek meg egymással.

Az ATENOR által fejlesztett Aréna Business Campus 72.000 négyzetméteren, négy épületben kínál exkluzív „A+” kategóriás irodákat a Hungária körúton. Első ütemét, az A Épületet 2020-ban adták át, azóta több nemzetközi cég választotta az irodaházat székhelyéül.

A csúcsminőségű műszaki specifikáció, a BREEAM „Excellent” és az Acces4you Arany fokozatú minősítések, valamint a számtalan házon belüli szolgáltatás, melyeket az épületek és a zöld kert biztosítanak majd, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy teljesen új környezetet teremtsenek, mely fenntarthatóbb, nyitottabb és kellemesebb munkahely.

Az irodakomplexum úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen a mai bérlők és a jövő generációin igényeinek és vágyainak.

A Váci úti irodafolyosó szívében található Váci Greens (képünkön lentebb) az elmúlt 8 év egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb projektje Budapesten.

Az „A+” kategóriás irodacampus ötödik és hatodik épülete, az E és F épületek 2020-ban kerültek átadásra és közel 50.000 m2-et foglalnak magukban.

A Váci Greens minden épülete nagy, egybefüggő és hatékony irodaterületeket kínál, kimagasló színvonalú, zöld, ergonomikus munkakörnyezettel.

Ezt a koncepciót maximális siker igazolja, mivel az összesen kb. 130.000 m2 terület majdnem egésze már kiadásra került vezető multinacionális bérlőknek, továbbá az összes, mind a hat épület eladásra került különböző hazai és nemzetközi befektetőknek.

Az ATENOR egyébiránt egy, a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Céljuk, hogy várostervezésük és építészeti megközelítésük által megfelelő megoldásokat nyújtsanak az új követelményekre, melyeket a városi és professzionális életben bekövetkezett fejlesztések eredményeztek.

Ezen szemlélet alapján az ATENOR nagyobb kivitelezésű ingatlanprojektekbe fektet be, melyek nagyon szigorú követelményeknek felelnek meg mind helyszín, gazdasági hatékonyság és környezetvédelmi szempontból.