Ritka helyszínen: új Zuglói irodák

Miközben a Váci úton és környékén, valamint a XI. kerületben, esetleg Ferencvárosban egymást érik az új irodaház-építések, addig Zuglóban alig adnak át új irodákat, így üde színfolt a Gizella LOFT irodaház, amely az errefelé keresgélők nagy kedvence lehet.

A minap jelentették be, hogy friss irodafejlesztésbe kezd a WING Zrt., méghozzá az M2, azaz kettes (piros) metrótól és Zugló vasútállomástól nem messze, a Siemens Gizella úti telephelyén. A WING, 2018 év végén vásárolt meg a területet. A fejlesztő tervei szerint a 3 hektáros ingatlanon több lépcsőben valósít meg felújítási munkákat, valamint fejlesztési projekteket a következő években. Az első beruházás az ingatlankomplexum középső, legmagasabb épületének felújításával kezdődik meg. A közel 8500 négyzetméteres Gizella LOFT irodaház várhatóan év vége felé lesz beköltözhető.
A beruházás az ingatlankomplexum legmagasabb épületének felújításával indul. A létrejövő Gizella LOFT irodaház pedig közel 8500 négyzetméteren várja bérlőit. A teljes telephely – a meglévő irodaterületek – közel 40 000 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik. A területen most összesen nyolc épület található, ezek jellemzően irodaterületek, kiegészítve ipari és oktató funkciókkal, amelyek egy részét a Siemens hosszú távon visszabérli.

A LOFT épület közvetlenül a Hungária körútról és a Gizella útról is megközelíthető, olyan közlekedési csomópontban helyezkedik el, ahol jelentős forgalom összpontosul. Az említett metrómegálló a Puskás Ferenc Stadion (korábban Stadionok, még korábban Népstadion), amely például napi 60-70 ezer átszálló utast szolgál ki. Mégis, itt egyetlen jelentősebb irodaház épült csak az elmúlt egy-két évben. A Keleti Páylaudvar és a Városliget is karnyújtásnyira van innen. Érdekesség, hogy a metrómegálló feletti telekre viszont terveznek iroda és üzletközpontot (és pár száz parkolóhelyet) közel 40 ezer négyzetméteren.

„Hiszünk abban, hogy a Hungária gyűrűn, különösen annak nagy csomópontjaiban új budapesti irodafolyosó van kialakulóban, így a telek lokációja jelentős ingatlanfejlesztési és hasznosítási potenciált hordoz magában. Szintén a körúton adtuk át tavaly a Telekom Székházat és mellette elindítottuk a Liberty irodaházunkat, illetve az északi részen nemrég fejeztük be a teljesen bérbe adott Skylight CITY irodaházat a hajdani Material Center felújításaként” – emelte ki Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Gizella LOFT szolgáltatásai között lesz majd e-autó töltő, kerékpártároló, valamint az irodaház belső parkkal, pihenőkkel és street workout (kb. sport-játszótér, szabadtéri „edzőterem”) résszel is rendelkezik. A területen található meglévő épületekből a Siemens 17 000 négyzetméternyi irodát, ipari épületet és oktatóközpontot bérel vissza hosszútávú bérleti szerződés keretében. A Siemens fontos stratégiai partnerünk. Azon túl, hogy az adásvételt követően is a Gizella úti telephely legjelentősebb bérlője, a WING fejleszti a Siemens leányvállalatának, az evosoftnak az új Duna-parti székházát is – tette hozzá Noah Steinberg.