A legjobb zöld minősítés az ikonikus Telekom székháznak

A Wing Zrt. által épített Telekom székház néhány napja megszerezte a végleges zöld BREEAM Excellent minősítést az új építésű ingatlanok kategóriájában. A fejlesztő a székház szomszédságában épülő Liberty irodaház esetében is ugyanezt a szintet célozta meg a környezettudatos épületminősítési rendszerben.

Az új építésű ingatlanok kategóriájában a Fradi stadionja mellett épült Telekom székház megszerezte a végleges BREEAM Excellent minősítést a, ezzel Magyarország legnagyobb irodaháza egyben az ország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé vált.

Ezt a kiemelkedő minősítést itthon elsőként szerezte meg a Telekom új épülete a 2013-ban bevezetett, szigorúbb BREEAM rendszerben.

A BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően a Telekom székházban többek között energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtést, munkahelyi komfort növelését célzó megoldásokat és anyaghasználatot, valamint komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert is alkalmaztak.

A kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik.

De ekkora homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással.

A mélygarázsban a mai kor elvárásai szerint elektromos autó töltők, kerékpár tárolók és kerékpáros öltözők is helyet kaptak. A Telekom székház rendkívüli sikere után a szomszédságában az ugyancsak WING által fejlesztett Liberty Irodaház is immáron a BREEAM Excellent minősítést célozza meg.

„A WING célja, hogy a Magyarországon tevékenykedő vezető nagyvállalatok partnereként, azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújtson hosszú távú, környezettudatos megoldást. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy olyan fenntartható épületeket hozzunk létre, amelyek túlmutatnak a mai kor elvárásain, kímélik a környezetet, és emberközpontú szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a munkavállalói komfort növeléséhez. A Telekom székház most elért BREEAM Excellent minősítése, vagy a Liberty irodaház megcélzott minősítési szintje is ezt a törekvésünket példázza. Büszke vagyok a csapatunkra, akik megfeszített munkájukkal mindezt lehetővé tették” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.