Legördült az ötmilliomodik Audi A4 a szerelőszalagról

A mai nap Ingolstadtban legördült az ötmilliomodik Audi A4 a szerelőszalagról, mégpedig egy „Misano-vörös” Audi A4 Avant 3.0 TDI quattro formájában. E termelési rekord kiválóan példázza azt a kiemelkedő sikertörténetet, amely 1994-ben az A4 típusjelzés bevezetésével vette kezdetét.

A vásárlók kedvenceként az Audi A4 az ingolstadti és neckarsulmi gyártókapacitás igen jelentős hányadát teszi ki. „E rekord újabb jelentős mérföldkő az Audi sikertörténetében“ – emelte ki Frank Dreves, az AUDI AG igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja. „Az Audi A4 minden változata kiemelkedően gazdaságos és elegáns modellként kategóriája abszolút sikeres képviselője. Hátterében motivált csapatunkkal és az Audi hatékony termelési rendszerével, e sorozat a jövőben is nagy sikerre számíthat.“ Az Audi Ingolstadtban 1994, míg Neckarsulmban – a rotációs gyártásrendszer révén – 2007 óta készíti A4-családját, amelynek az előbbi helyszínen jelenleg A4 Limousine, A4 Avant, A4 allroad quattro, S4 Limousine és S4 Avant, míg az utóbbin A4 Limousine tagjai gördülhetnek le a szerelőszalagról.

„Az A4-család nagy sikere hosszú távon biztosít munkát, s ezzel az itt dolgozók foglalkoztatását két hazai gyárunk számára“ – hangsúlyozta Peter Mosch, az egyesített üzemi tanács elnöke. „Olyan siker ez, amely egyértelműen a kolléganők és kollégák érdeme, akik az Audi A4 modelleket oly nagy tudással, gondossággal és elkötelezettséggel készítik.“

Peter Kössler, az ingolstadti gyár igazgatója kijelentette: „Az Audi A4 sikertörténete itt, a vállalat székhelyén, hűen tükrözi az itteni csapat képességeit. A szerelőszalagok mentén zajló egyre komplexebb folyamatok csak olyan átgondolt rendszerekkel, illetve olyan kiemelkedő teljesítményű kollektíva motivációjával irányíthatók, mint amilyenekkel mi itt, az Audinál rendelkezünk.“

Az Audi A4 sportos karakterű futóművével, bőséges kényelmi és jórészt egyenesen a felsőkategóriából átvett infotainment-felszereltségével tökéletesen kifejezésre juttatja az Audi kompetenciáját a magas színvonalú technikák területén. A vásárlók és a szakújságírók körében egyaránt a legjobb fogadtatásban részesült, amint azt számos közelmúltbéli kitüntetése is igazolja. Az A4-sorozat így például az „auto motor und sport” magazin olvasóit is meggyőzték, akik januárban sorozatban immár a negyedik alkalommal szavazták az Audi A4 családot a középkategória legjobb autójának.

Az Audi A4 a német piacon leginkább értéktartó modellek körében is feltűnt, az „Auto Bild” magazin és a használtautó-értékmegállapító „EurotaxSchwacke” a „Középkategória“ mezőnyében a legalacsonyabb értékvesztésű modellnek választotta. Az Audi Q5 a „Kompakt SUV-modellek“ között nyerte el e kitüntető címet. A „Wertmeister 2011“ díjakat 2010 decemberében adták át.