2 milliárd forintos beruházás Jászfényszarun

Fémmegmunkálással foglalkozó üzem épül a Jászfényszaru Ipari Parkban, a Sangjin Micron Hungary Kft. által végzett beruházás várhatóan még ez év őszén elkészül. A 2 milliárd forint értékű beruházás 70-80 munkahelyet teremt a településen. A vállalat elsősorban Jászfényszaruról és térségéből kívánja a munkaerőt biztosítani.

A vállalat közel 3,5 hektáros területet vásárolt meg, ahol az épülő gyár alapkövét május utolsó napján rakták le. Az építkezés 2 ütemben fog megvalósulni, jelenleg az első ütemben egy közel 4900 m2 -es üzemcsarnok épül, melyben gyártósor, irodák és raktárhelyiségek kerülnek kialakításra. Amennyiben sikeres és eredményes lesz a vállalat Jászfényszarun, akkor néhány éven belül bővíteni kívánják az üzemcsarnokot. A termelés ez év őszén megkezdődik, fémvázszerkezeteket fognak készíteni a Samsung Electronics Magyar Zrt. számára – áll a cég közleményében.

Kim Kyoung Soo a vállalat igazgatója szerint kiemelten fontos esemény ez a Sangjin életében, mert ez lesz a cég első saját tulajdonú gyára Magyarországon. Ezzel a beruházással az Ipari Park területi kihasználtsága megközelítette a 100 %-ot, ezért a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. pályázatot nyújtott be egy kiemelt fejlesztési projekt megvalósítására, melynek részeként bővíteni kívánja az infrastruktúrával ellátott, értékesíthető területeit, és Vállalkozói Házat épít.