Magyar ingatlanfejlesztő osztrák tulajdonban

A Conwert Immobilien Invest AG. megvásárolta a Bokréta házairól ismert Immo-Rohr Kft.-t Ausztria legnagyobb bérházakkal foglalkozó cége, a Conwert Immobilien Invest AG.

A tulajdonosváltással tovább bővül a másfél évtizede tevékenykedő osztrák társaság lakóingatlan-fejlesztési üzletága. A jövőben évi 300-400 lakás megépítését tervezi Magyarországon, emellett nagy értékű, régi épületek felújítását és azok lakásainak bérbeadását is célul tűzte ki a cég. A magyarországi társaságot továbbra is a korábbi Immo-Rohr Kft. cégvezetője, Csák Attila vezeti.

A Conwert Immobilien Invest AG a bécsi tőzsdén szereplő, elsősorban régi építésű ingatlanok fejlesztésével foglalkozó vállalat. A cég az osztrák – különösen a bécsi – valamint a német és a cseh piacon tevékenykedik. A cégcsoport által hasznosított terület 56 százaléka az osztrák, 40 százaléka a német, míg 4 százaléka a cseh piacon található. A társaság ingatlanvagyona 1,2 milliárd euró.

Az Immo-Rohr Kft. a nyilvános cégadatok szerint – múlt év februárja óta – már csak a bécsi Josef Rohr tulajdonában állt az eladásig. Az 1992-ben alapított cég jegyzett tőkéje 3 millió forint. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik. A társaság Bokréta Házak márkanév alatt 2001 és 2006 között, több mint 500 lakást épített. Jelenleg négy társasháza épül Budapesten, közel 500 lakással és 375 parkolóhellyel.