59.600 m2 disztribúciós területet adott bérbe a ProLogis

Három vállalat írt alá új megállapodásokat a Katowicétől északnyugatra fekvő Chorzow városnál található ProLogis Park Chorzow területeire. Az építkezés első szakaszát a tervek szerint 2006 második felére fejezik be, ennek 70 százaléka már bérbe is lett adva. A kész park összesen 146 000 négyzetméternyi területet foglal majd magában.

“Lengyelországban tovább növekszik a minőségi ipari területek iránti igény, mivel a hazai és nemzetközi vállalatok modern elosztási létesítményeket hoznak itt létre” – mondta Maciej Madejak, a ProLogis lengyelországi elnöke és piaci igazgatója. “A ProLogis kilenc építés alatt álló létesítményével hamarosan ki fogja elégíteni ezen keresletet.”

Az új tranzakció az alábbiakat tartalmazza:
– 28 700 négyzetméternyi terület, amelyet a Raben-csoport két leányvállalata bérel 2006 második negyedévétől kezdődően.
– 17 500 négyzetméternyi terület, amelyet az FM Logisitic nevű logisztikai bérel szintén a második negyedévtől kezdődően.
– 13 400 négyzetméternyi terület, amelyet a lengyel ruhaipari vállalat, a Reporter bérel az év elejétől. A cég itt tárolja a Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia és a Balti államok piacaira szánt termékeit.

A ProLogis további 12 400 négyzetméternyi területet adott bérbe a Tesconak. A Tesco a 160 000 négyzetméteres ProLogis Park Teresin-ben bérel területet. Szintén ezen a helyszínen szerzett meg egy 38 000 négyzetméteres részt a ProLogistól három évvel ezelőtt.

A ProLogis Lengyelország legnagyobb, ipari területet biztosító vállalata, összesen több, mint 788 000 négyzetméternyi területtel Varsóban, Közép-Lengyelországban, Poznanban és a Sziléziai-régióban.