Elviszik-e végre a pártüdülőt?

Noha a Kincstári Vagyoni Igazgatóság már negyedik alkalommal próbálja eladni a Club Aligát, a volt pártüdülő továbbra sem keltette fel a befektetők érdeklődését. Az Index megtudta: határidőre két pályázat érkezett a KVI-hez. Feldolgozásuk megkezdődött, de még nem tudni, mikorra lesz eredmény.

Legutóbb május végén hirdette meg eladásra a balatoni pártüdülőt, a Club Aligát a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A KVI vezetője, Zelles Sándor akkor azt mondta: az ingatlan iránt több befektető is érdeklődött, és “nagy reményekre” adnak alapot a befektetőjelöltekkel folytatott addigi tárgyalások.
Hihg hopes

A nagy reményekben azonban részben alighanem csalatkoznia kellett a KVI-nek. Az ingatlanra ugyanis ezúttal is csak két befektető jelentkezett – tudta meg az Index. A Vagyoni Igazgatóságon ezt megerősítették, hozzátéve: a pályázatok értékelése már meg is kezdődött. Azt egyelőre nem tudták megmondani, mikorra várható az eredményhirdetés; a pályázati kiírás szerint egy hónapon belül meg kell hozni a döntést.

Bár a mostani két jelentkező sem sok, mégis jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy volt olyan értékesítési pályázat, amelyen senki nem vett részt. A Club Aligának ez ugyanis már a negyedik eladási kísérlete, ezúttal nyílt pályázaton kerestek befektetőt a vagyonkezelési és a tulajdonjogra; a négy részből álló ingatlant egyben értékesítenék, a kikötőt is magában foglaló Aliga I. esetében a 25 évre szóló vagyonkezelői jogot hirdették meg.
Senkinek nem kellett

A korábbi három alkalommal volt, amikor egyben, volt, amikor részenként próbálták eladni a Club Aligát, de hiába. Tavaly tavasszal például egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett az akkor nyolcmilliárd forintért meghirdetett, három szállodából, 22 villaházból álló, sportpályákkal, étteremmel és másfél kilométeres partszakasszal rendelkező ingatlanegyüttesre.

A mostani pályázati kiírás szerint a nyertes vállalkozónak turisztikai célú beruházást kell megvalósítania a területen. A balatoni ingatlan rendezésére ugyanakkor nincs részletes terv, a vevőnek az önkormányzattal kell megállapodnia a felhasználásról.