Afrikai terjeszkedés – Újabb Fadesa-projekt Marokkóban

Luxuslakóparkot és turisztikai központot épít Marrakes exkluzív részén, a Pálmaligetben a Fadesa. A vállalatcsoport mintegy 300 millió eurót fordít a beruházásra, amelynek keretén belül összesen 2,685 lakóingatlant építenek. Ezek közül 1,056 lakás, 945 lakóház, 356 turistáknak szánt apartman, valamint 328 üdülőház lesz. A Fadesa újabb marokkói fejlesztése 258 hektáron terül majd el.

A marrakesi lakópark a Fadesa jelentős marokkói portfóliójának részét képezi majd. Az Európához közeli Marokkó egyre kedveltebb turisztikai célponttá válik. Ebből kiindulva a vállalat áprilisban bejelentette egy kabilai luxus lakópark és turisztikai központ megvalósítását. A fejlesztés a tetuáni parton, egy-egy kilométer hosszú part menti sávval szemben épül meg. A mintegy 150 millió euró értékű beruházás során 2,189 különböző típusú, tengerre néző lakóingatlant, szállodát, szabadidős létesítményeket, illetve éttermeket építenek majd.

A fentiek mellett a Fadesa további projektekkel is jelen van az afrikai országban: a Mediterrania Sa?dia nevű fejlesztés egy 7 kilométeres partszakasz mentén valósul meg 3,000 lakóingatlannal, 16,000 szállodai férőhellyel, három 18 lyukú golfpályával, valamint kereskedelmi- és szolgáltatóközponttal.

Említésre méltó még az Anjoca Csoporttal közösen létesítendő Tanger City Center: a tangeri öbölben épülő komplexum mintegy 850 lakóingatlant, 2 szállodát, egy nagy irodaépületet és egy kereskedelmi- és szabadidőközpontot foglal magában. A Fadesa marokkói tevékenysége két lakópark építésével egészül ki Rabatban és Agadirban. E két beruházás keretében több mint 2,600 lakóingatlant építenek.

A spanyol vállalat márciusban nyitotta meg a 85 szobás, 4 csillagos prémium Barceló Casablanca Hotelt, amely a város pénzügyi központjában helyezkedik el.