Zsugorodik a Skála-Coop

A Callum Vagyonkezelő Rt. az 5 éve tulajdonába jutott, korábban kereskedelemmel foglalkozó, de az utóbbi két évben már csak az áruházak épületeit bérbe adó Skála-Coop Zrt-től folyamatosan veszi át az ingatlanhasznosító cégeket.

A magyar tulajdonosok még tavaly novemberben 6.45 milliárdról 1 milliárdra szállították le az Skála-Coop jegyzett tőkéjét, majd idén februárban négy cég vált ki a társaságból.

Új társságot hoztak létre az újpesti és öt vidéki áruház ingatlanának hasznosítására is a Skála-Centrum Kft. keretében, amely a veszteségeket hátrahagyva a Skála Ingatlanhasznosító Zrt.-ből vált ki. Az átszervezést a Callum igazgatósági elnöke, Somfai Róbert azzal indokolta, hogy például az újpesti és a vidéki áruházak épületeit értékesíteni akarják, míg a Luxust és a Corvint megtartják.

A Vörösmarty téri épület felújítása hamarosan megkezdődik, a Corvin esetében azonban még egy-másfél évbe is beletelhet, mire döntenek, hogy az épület áruház marad, vagy esetleg irodai, szállodai vagy egyéb funkciót kap. A Skála-Coopban gyakorlatilag csak a Skála Metró Áruház maradt.