A megújuló energiaforrások vásárral jelentkeznek Aradon! – ENREG ENERGIA REGENERABILA 2010

Az Európai Uniós irányelvek megvalósítása csak egyike az okoknak, amiért Romániában a megújuló energiaforrások elterjedőben vannak.

Jó alkalom a megújuló energiákról való ismeretek elmélyítésére a 2010. március 17- 19 között, az Expo Arad Vásárcsarnokban megrendezésre kerülő ENREG ENERGIA REGENERABILA nemzetközi vásár és konferenciasorozat.

Az immár második ízben megszervezett esemény 2010. március 17-én nyitja meg kapuit a nagyközönségnek és a szakmai látogatóknak, a “határ menti háromszögben” (Magyarország, Szerbia és Románia), Aradon.

A gazdasági válság ellenére a nemzetközi és hazai kiállítók nagy érdeklődést mutatnak a megújuló energiák és energiahatékonyság iránt. A nemzetközi kiállítók aránya 50%, akik többek között Ausztriából, Németországból, Bulgáriából, Olaszországból, Csehországból, Magyarországról és Szerbiából érkeznek.

Már regisztrált kiállítóink között szerepel többek között AB Energy, Biogest Energie und Wassertechnik GmbH, CINK Hydro-Energy k.s., Global Hydro Energy GmbH, Envitec Biogas, GIS-Dienstleistungen, Renewal Energie SRL, REHAU Polymer S.R.L. és sokan mások, akik újdonságaikat, fejlesztéseiket mutatják be a passzívházak és készházak, kapcsolt energia, energiahatékonyság, fűtés, vízenergia, napenergia és biogáz területén. ENREG ENERGIA REGENERABILA 2010-ben kiemelten kezeli a vízenergia és a biogáz témakörét. Ezen területek kiállítói a Vízenergia sétányon és Biogáz utcán mutatják be termékeiket. Kulcsfontosságú gyártók, mint a VAP Hydro, akik az utóbbi öt évben több mint 50 turbinát szállítottak, is jelen lesznek a vásáron.

A REECO csoport céljai közé tartozik, hogy a regionális fejlesztést támogassa, ezért első alkalommal szervezi meg az IBEF International Business Exchange Forum-ot 2010. március 17-én 14:30 órai kezdettel. A találkozó célja, hogy egyesítse három ország – Magyarország, Szerbia és Románia – megújuló energiaforrásokra kapcsolatos érdekeit. Az országok energia potenciálja, piaci lehetőségek és gyakorlati megoldások kerülnek megtárgyalásra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény másik kiemelkedő eseménye a következő témákban rendezett nemzetközi konferenciasorozat: energiahatékonyság, biogáz, fából nyert energia és kisméretű vízi erőművek. A konferenciák neves nemzetközi és hazai résztvevők jelenlétével kerülnek
megrendezésre a három vásári napon.

A megnyitó ünnepségenre több nemzetközi és hazai szakember jelezte részvételét, többek között: Corneliu RADULESCU, az Energiahatékonysági Projektek Szolgáltatása ANRE igazgatója, Dragomir RADENKOVICI, Szerb Nagykövet, TARJANI Zsolt, ITD Hungary és sokan mások.

A rendezvény Európai Bizottság támogatása alatt kerül megrendezésre.
További információkat a honlapunkon kaphat: www.enreg-expo.com.