Szekszárdi városfejlesztés 615 milliós támogatással

“A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 programhoz kapcsolódóan újulnak meg Szekszárd és a Dél-Dunántúl további hét településének – Dombóvár, Komló, Marcali, Mohács, Sellye, Siklós, Szigetvár – közterei és kulturális intézményei, mintegy 2, 4 milliárd forint uniós támogatással”- jelentette be Varju László a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára Szekszárd 615 millió forint értékű támogatási szerződésének aláírását követően.

A szekszárdi projekt célja a volt Vármegyeháza és környékének rekonstrukciója, illetve egy ehhez illeszkedő, kulturális tartalommal feltöltött multikulturális, látogatóbarát centrum létrehozása. A rekonstrukciót követően a Vármegyeháza kulturális, oktatási igényeknek is eleget tesz. A projekt keretében egy komplex “XIX. századi Tudástár” is létrejön, lehetőséget biztosítva többek között kiállítások, konferenciák, szimpóziumok, tematikus találkozók lebonyolítására is.

A kulturális, turisztikai fejlesztéssel a város történelmi múlttal rendelkező Béla király tere vonzó közösségi találkozóhelyé alakul.