Jóváhagyta az Appeninn közgyűlése a Rotux Zrt. beolvadását

Az Appeninn Nyrt. tegnap tartott közgyűlése elfogadta a társaság éves beszámolóját, az előterjesztés szerinti alapszabály módosítást, valamint a Rotux Zrt. beolvadását, mely során a társaság jegyzett tőkéje mintegy 256 millió forinttal növekszik. Az Appeninn saját tőkéje a beolvadásos átalakulással várhatóan több mint 4,5 milliárd forintra nő.

Az Appeninn Nyrt. februárban adott hírt a Rotux Zrt. tervezett beolvadásáról, melyről a mai közgyűlésen elfogadó határozat született. A döntés eredményeképpen a Rotux Zrt. Appeninnbe történő beolvadásával a Rotux Zrt. részvényesei az Appeninn Nyrt. részvényesei lesznek. Beolvadáson keresztül az Appeninn egy 7,2 hektáros, 6000 nm-es felépítménnyel rendelkező, kecskeméti, belterületi és egy 3 hektáros, 2400 nm-es felépítménnyel rendelkező, szentesi, belterületi ingatlannal bővíti portfólióját.

A részvénycserét tartalmazó beolvadás során a Rotux részvényesek 448 forintos árfolyamon juthatnak Appeninn részvényekhez. A tranzakció sikeres lezárása esetén az Appeninn teljesíteni fogja a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriás részvényekre vonatkozó előírásait.  
Az átalakulással egyben az Appeninn Nyrt. jegyzett tőkéje 255.984.000.-Ft értékkel emelkedik, a tőketartaléka pedig 890.931.000.-Ft értékben növekszik. Így az Appeninn Nyrt. saját tőkéje az átalakulással 1.322.239.000.-Ft összeggel, több mint 4,5 milliárd forintra növekszik.

A közgyűlés a Rotux Zrt. beolvadásán túl többek között döntött az Igazgatótanács és az Audit Bizottság tagjainak bruttó díjazásáról, valamint elfogadta a Társaság 2010. évi üzleti tevékenységét számszerűen alátámasztó számadást, valamint az eredmény felosztására és az osztalékra vonatkozó indítványt.