Csak ötezer lakást vásárolna meg az Eszközkezelő – Mi lesz a többiekkel?

A következő három és fél évben, vagyis 2014. december 31-ig, mintegy ötezer ingatlan megvásárlásához kért forrást a Kormány a Nemzeti Eszközkezelő működéséhez a nemzetgazdasági minisztertől, derül ki a Kormány legutóbbi határozataiból.

“A Kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Nemzeti Eszközkezelő működéséhez szükséges forrásokat olyan mértékben biztosítsa, amely lehetővé teszi, hogy a Nemzeti Eszközkezelő 2014. december 31-ig összesen legfeljebb ötezer ingatlant vásároljon meg.”, ez áll a tegnapi kormányhatározatban, mely a Nemzeti Eszközkezelő felállításához és működésének megkezdéséhez szükséges forrásokról rendelkezik.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes aláírásával jegyzett határozat kitér arra is, hogy a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt módosítani kell, és 2 milliárd forint átcsoportosítását kell eszközölni.

“A Nemzeti Eszközkezelő működésében a szociális szempontok lesznek irányadóak, azoknak a családoknak nyújt majd segítséget, akik önerejükből nem képesek a lakhatásukról gondoskodni, például, mert az egyik vagy mindkét kereső elveszítette a munkáját, emiatt késedelembe estek, s ingatlanjukat a bank potenciálisan elárvereztethetné”, nyilatkozta Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, még június közepén az MTI-nek.