Megújul Óbuda egyik Duna-parti szakasza

Szépül a III. kerület, azaz Óbuda egyik Duna-parti szakasza, mivel új közpark épül a Duna mentén a Barát-patak és Pünkösdfürdő között.

Itt indul el hamarosan egy zöld beruházás, a kivitelezés várhatóan öt hónapig fog tartani – írja közösségi oldalán Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, melyet a portfolio.hu vett észre.
A pünkösdfürdői töltésen készülő új pihenő- és sportpark terveiről számolt be tehát Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A végső tervek alapján megvalósuló park kisebb, olcsóbb és zöldebb az eredeti elképzelésekhez képest. “A 7 hektáros új park a Radó Dezső Terv részeként valósul meg, összesen 685 fát, több ezer cserjét telepítünk a gátoldalra, hogy ezzel árnyékot teremtsünk az 1,5 km-es szakaszon” – írja a polgármester.

A Királyok útja 293-299. közé eső parkszakasz déli részén parkfás, cserjés, gyepes zöldfelületet alakítanak ki kavicsos sétánnyal, padokkal és fitneszponttal. Az északi részén a fás, cserjés, gyepes felület mellett, a gyümölcsösben pétanque pályák és homokos strandröplabda-pálya készül. A multifunkciós sportpálya északabbra, a lakóépületektől távolabbra épül fel. Egy integrált parkrészen a kutyások szabadon engedhetik majd a kedvenceiket.

A látványterv a Főkert honlapján érhető el.

A park kivitelezése idén év végéig le is zajlik!