Négy éves megtérülést és bérlői elégedettséget hoz az ablakcsere program

A 11 milliós felújítás révén havi 300 ezret spórol az Appeninn a Törökvész utcai irodaházban. Az általános ingatlanfejlesztői hozzáállástól merőben eltérően, már meglévő bérlőinek kedvezett az Appeninn Holding Nyrt, mikor meglévő irodaházában hajtott végre teljes körű nyílászárócsere programot.

Közel 11 millió forintból modern, több légkamrás nyílászárókat építtetett be az Appeninn Holding Nyrt. a Törökvész u. 30/a szám alatti irodaházában. A 116 ablak cseréje és a kapcsolódó munkálatok elvégzésére 3 hétvégét jelölt meg az üzembentartó. „Célunk az volt, hogy a bérlők munkájának megzavarása nélkül történjen meg a fejlesztés. Nemcsak az így létrejövő új és komfortos irodákkal kívántunk kedvezni nekik, hanem azzal is, hogy a lehető legkisebb mértékben okozunk fennakadást.” – mondta Székely Gábor, az Appeninn Holding Nyrt. igazgató tanácsának elnöke.

A projekt beindításában a komfort és az esztétikum mellett gazdaságossági érvek döntöttek. A jelenleg mintegy havi 1 milliós rezsiköltség az első hónapok tapasztalatai szerint 30%-kal csökkent a beruházásnak köszönhetően. Ez az arány nem csak a fűtési szezonra lesz jellemző, hanem a légkondicionált hónapokra is. Így a teljes beruházás akár már 4 év alatt is megtérülhet a beruházó számításai szerint. „Amennyiben a nyersanyag árak és a közüzemi szolgáltatások díjai az eddigi trendeknek megfelelően tovább emelkednek, akkor még gyorsabb lefolyású lehet a beruházás” – tette hozzá Székely Gábor. Ez a projekt a hasonló épület-hatékonysági fejlesztések (homlokzatszigetelés, gépészeti rekonstrukció, alternatív-energiás fejlesztések) átlagos 5-11 éves megtérülésénél némiképp kedvezőbb, emiatt is esett rá az Appeninn választása.