Megújult Budapest központi irodaháza

Budapest központi elhelyezkedésű, első osztályú irodaháza, a Bank Center közös tereit felújítva készül az irodapiac fellendülésére. A megújult terek kényelmesebb és kellemesebb munkakörnyezetet teremtenek az épületben működő közel 50 vállalat és szervezet irodai dolgozói és ügyfelei számára. A budapesti belváros teljesen felújított főutcájának északi felébe látogatók is igénybe vehetik e kiváló fekvésű épület színvonalas szolgáltatásait.

A négyhónapos felújítás során egyetlen tágas, központi recepciót alakítottak ki a korábbi három helyett és a kapuk és üvegfalak megszüntetésével összekapcsolták egymással az irodaház négy tornyát. Így tágasabb és áttekinthetőbb lett az épület földszintje, ami a frissesség és különlegesség érzetét kelti a látogatóban. Az önkiszolgáló éttermet is korszerűsítették, a mínusz 1-es szinten található fitneszközpont alapterületét pedig 600 négyzetméterre bővítették. A házon belüli bankfiók, és a kiskereskedelmi egységek, például a földszinti fodrászat, utazási iroda, ruhatisztító szalon, kávézó, autókölcsönző és csomagküldő szolgálat, csakúgy mint a mélygarázs 475 parkolóhelye továbbra is a bérlők és a nagyközönség rendelkezésére áll.

A felújítási munkálatokat nagy gonddal végezték, így a 90 százalékban nemzetközi cégek és kormányzati szervek alkotta bérlői kör rendkívül elégedett az épület magas színvonalához hozzájáruló fejlesztésekkel. Valószínűleg az épület presztízsének, kedvező fekvésének és minőségi szolgáltatásainak köszönhető, hogy az irodaház 2010-ben is képes volt új bérlőkre szert tenni. A bérlők listáján olyan neves cégek szerepelnek, mint az Amgen, a Regus, a Weil, a Citibank vagy az OTP. Az Egyesült Államok Nagykövetsége és Írország Nagykövetsége 1996 illetve 1999 óta bérel irodát az épületben. A régebben kötött hosszú távú szerződések mellett 10 új bérleti megállapodást kötöttek illetve hosszabbítottak meg 2010-ben. Ezek az épület teljes alapterületének mintegy 25 százalékát fedik le, ami figyelemreméltó eredmény a jelenlegi gazdasági környezetben.

A GLL Real Estate Partners kezelésében lévő Bank Center bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi. Az épület 52.184 négyzetméteres bruttó alapterületéből 30.000 négyzetmétert foglalnak el az irodák. A Bank Center az irodapiac gyengélkedése ellenére is megtartotta magas bérbeadottsági szintjét, mely jelenleg 83 százalékos.

„A Bank Centernek otthont adó terület értékét tovább növelte a Budapest Szíve Program keretében nemrég kialakított új főutca” – mutatott rá Guy Speir, a Bank Center bérbeadási és ingatlanüzemeltetési feladatait végző Avestus Real Estate igazgatója. „A színvonalas ingatlan modernizálásával a Bank Center megőrizheti Budapest egyik vezető irodaházaként szerzett pozícióját. Az ország legfontosabb politikai és pénzügyi intézményeinek közelségén túl a bérlők most a mozgalmas sétálóutcában rejlő lehetőségeket is maradéktalanul kiaknázhatják. A Bank Center felújított közös terei és nívós szolgáltatásai továbbra is rendelkezésükre állnak mindazoknak, akik ezen a megújult környéken keresnek kedvező ár-érték arányú irodát.”