Jó évet zárt az IVG

IVG Hungary Kft. eredményesen zárta első asset management tevékenységre koncentráló évét. Az IVG Hungary Kft. az elmúlt 10 évben „A” kategóriás irodaházak fejlesztésével vívta ki a szakma elismerését.

A 2009-es év azonban változást hozott a cég fő tevékenységét illetően, amikor is az IVG budapesti irodája megkapta első asset management megbízását az IVG Funds befektetési alapoktól, majd nem sokkal később a német HGA Capital befektetési társaság bízta meg a céget budapesti ingatlanjainak kezelésével. Így az IVG Hungary Kft. az általa kezelt portfólióval (15 kereskedelmi ingatlan közel 120.000 m2 bérbeadó területtel) a magyarországi asset management piac egyik kulcsszereplőjévé vált.

A váltást követően a 2010. volt az első év, melyben az IVG Hungary Kft. elsősorban az ingatlankezelésre koncentrált és továbbra is pozitív eredménnyel zárta gazdasági évét. 2010-ben összesen 40 bérleti szerződést kötöttek az IVG munkatársai, tovább növelve ezáltal az épületek bérbeadottsági szintjeit. Különösen mozgalmas volt az év utolsó néhány hónapja, melyben számos neves multinacionális és hazai vállalattal került sor bérleti szerződés aláírására, úgymint a ZF Services, az is Industrial Services, a Turck Hungary, a Henkel Magyarország és a Heraeus Kulzer.

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalata. A cég 22 milliárd euró értékű vagyont kezel, és kb. 600 dolgozójával 18 kiemelt német és európai nagyvárosban van jelen. Helyi képviseleteinek hálózata révén az IVG többek között 4,3 milliárd euró piaci értékű saját ingatlant kezel. Észak-Németországban az IVG föld alatti olaj- és gáztároló kavernákat épít és üzemeltet. Az ingatlanalapok szegmensben az IVG vezető az intézményi befektetők számára kínált speciális ingatlanalapok terén. A magánbefektetők számára szolgáló zártvégű alapokkal együtt az IVG összesen 15,3 milliárd euró értékű ingatlanalapot és megbízást kezel.

Az IVG asset management üzletága 9 országban 16 leányvállalattal van jelen. Az üzletág jelenleg összesen kb. 750 ingatlant kezel nemzetközi szinten, 6 millió m2 bérelhető területtel, 16 milliárd euró értékben.