Bezár az ország legnagyobb bútorboltja, a Domus

Egyre-másra tűnnek el a bútor- és belsőépítészeti áruházak a Róbert Károly körút környékéről. Pár napja a volt Material Center jelentett be profilváltást, a szemközti Domus áruház pedig végső kiárusítást tart, végleg bezárják a boltot.

Még javában tart a végkiárusítás Budapesten, a Róbert Károly körúton található Domus bútoráruházban. Az akciózás oka egyszerű: a legnagyobb Domus bolt hamarosan, pár héten belül végleg bezár – erősítették meg a Világgazdaság információját a FOTEX csoport ingatlanjainak kiadását és hasznosítását végző Sigma Portfóliókezelő és Ingatlantanácsadó Kft.-nél. Az áruház központi telefonja folyamatosan foglaltat jelez, s már a cég domus.hu internetes oldala sem üzemel. A 10 ezer négyzetméteres ingatlant kiadásra kínálják, hogy mi működik majd benne, még nem tudni – tették hozzá a Világgazdaság érdeklődésére.

 

A hálózat korábbi egységeinek egy részét a TESCO bérli, pár áruház pedig kínai üzletházként üzemel tovább. Jelenlegi információk szerint az előbbire nem sok esély van. „Tesco áruház a Róbert Károly körúton biztosan nem lesz, a Domus áruházként ismert helyszínen a lánc nem tervezi újabb egység nyitását” – tájékoztatta lapunkat Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója.