Térképen az aktuális budapesti albérletárak!

Ha budapesti albérletet keres, vagy az árakat egyszerűen át akarja tekinteni, akkor egyetlen pillantással áttekinthetők az árak. Mutatjuk egy friss térképen, amit a Rentingo.com csapata készített.

Eléggé jül ismert, hogy a koronavírus lejjebb szorította a belvárosi bérleti díjakat, ám a külsőbb részeken korántsem estek ennyit az árak. Ebből viszont az a fura helyzet adódik, hogy ma már esetenlként a belső kerületekben jobb áron bukkanhatunk albérletre, mint Budapest olcsóbbnak gondolt külső részein! Legalábbis ez derül ki az alberletkalkulator.hu friss adataiból. A legdrágább piaci alapú bérlakások a budai várban vannak, de az első kerület Attila út környéki részén már átlagos fővárosi bérleti díjak alatt is találhatunk kiadó lakást.

Az albérletkalkulator.hu most igen részletes területi bontásban mutatja be a budapesti bérleti díjakat!

Idén többször is olvashattunk az albérletárak csökkenéséről, ám kevesen vizsgálták meg ennyire részletesen, hogy pontosan hol, mennyiért és mekkora lakást lehet bérelni Budapesten. A Rentingo.com csapata térképre vitte az adatokat.

A fenti téekép révén mindenki számára nyilvánvalóvá tették, hogy az albérleteknél ma már nem elég kerületekben gondolkodni, hanem sokkal jobban kell differenciálni, hiszen akár 50 százalékot meghaladó különbségek lehetnek egy-egy kerületen belül is. Jó példa erre Óbuda, ahol a III. kerületi Óbudai-sziget és Kaszásdűlő határolta terület az átlagos albérletár alapján a főváros legdrágább területei közé tartozik a maga átlagos 195 ezer forintos havi bérleti díjával, miközben a kerület panelházas övezetei a főváros átlagosnál olcsóbb részei az albérleti díjak szempontjából. A Rentingo.com budapesti albérlettérképe a kerületi bontásnál részletesebben, irányítószám alapján mutatja meg, hogy egy adott területen mekkora az átlagos bérlakás, és mennyi az átlagos albérletár.