Bokréta került az Eiffel Palace tetejére

A Horizon Development saját beruházása során a Nyugati tér környékének egyik impozáns épülete eredeti, neobarokk pompáját nyeri vissza. A Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatti, három utcára néző, 1893-ban épült négyemeletes épületben annak idején a Pesti Hírlapot szerkesztették, később a Zrínyi Nyomdának adott otthont, 1996 óta üresen állt. Belső udvarának öntöttvas szerkezeteit Gustave Eiffel építésznek tulajdonították, innen az új név: Eiffel Palace.

A 2013. szeptember 26-i bokrétaünnepen az alapépülethez tartozó építészeti munkák 65%-a készült el, az acélszerkezet, és a lépcsőház emblematikus öntöttvas szerkezete 100%-ban ismét régi fényében ragyog. A generáltervezést és kivitelezést irányító DVM Group szakemberei a környéken egyedülálló, 5 szintes mélygarázst építettek a régi épület alá. Mostanra az épület legmagasabb pontjait is elérték, a tetőszerkezet készen áll, jelenleg a belső üvegezési munkálatok folynak. Novemberre elkészül az eredeti anyagokból visszaállított homlokzat is, az irodaház átadása év végére várható. Az Eiffel Palace irodaházzal a Horizon Development létrehozza az első közép-európai épületet, amely mind a BREEAM, mind a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer követelményeinek eleget tesz.

 

A Horizon Development jóvoltából decemberre a város nem csak az értékőrzést és legmodernebb technikai kivitelezést ötvöző első osztályú irodaházzal, de felújított közterületekkel is gazdagodik.

 

A ház első bérlője a PricewaterhouseCoopers. Az Eiffel Palace irodaház, mintegy 4 500 négyzetméternyi területe még további bérlőkre vár.

Eiffel Palace irodaház bokrétaünnepKovácsoltvas és üveg az Eiffel Palace belső tereiben

A Horizon Development társaságot 2006-ban több, stratégiailag fontos telek birtokában alapították tulajdonosai, a meglévő ingatlanok fejlesztésére, új lehetőségek felkutatására, illetve további hosszú távú együttműködésre. A különböző projektjeihez mindeddig több, mint 100 millió euró külföldi tőkét vonzott Magyarországra. A cég és a tulajdonosok referenciái között olyan projektek szerepelnek, mint az Eiffel Tér Irodaház, vagy a Váci úti Promenade Gardens Irodaház fejlesztése, a Bank Center átalakítása, illetve a Marczibányi Sportcentrum létrehozása. A Horizon Development emellett részt vesz a környező országokban a közeljövőben induló ingatlanfejlesztések előkészítésében és szaktanácsadásában is.

Forrás: Horizon Development