Melyik részvény a legjobb Indiában? Az alapkezelők megmutatják…

Az indiai befektetési alapok októberben is az acélipari, építőipari, gáz- és olajipari valamint a gépgyártással foglalkozó vállalatok részvényeit vásárolták, míg a médiavállalatokban, illetve a bankszektorban meglévő részesedéseiktől igyekeztek megválni.

A tíz legnagyobb befektetési alap portfolióját feltáró tanulmány szerint a legaktívabb alapok favoritja a KEC Infrastructures volt, de népszerűek voltak még a Siemens részvényei is. Ugyancsak vonzónak bizonyult az FMCG szektor “nehézsúlyú” versenyzője, az ITC , amely a vásárlások értéke szerint a listavezető volt októberben – írja a moneycontrol.com.

Az értékesített részvények darabszámát tekintve a hónap vesztese a befektetési alapok portfoliójának tekintetében az India Cements volt, amelynek papírjait többek között a Templeton is nagy mennyiségben értékesítette (több más cementipari társasághoz hasonlóan). A forgalom volumene szempontjából a GE Shipping Company részvényeit adták a leginkább az alapkezelők.

A friss részvénykibocsátások között a Global Vectra piacra lépése volt a legnépszerűbb, az IPO során a tíz legnagyobb alap közül három is nagy mennyiséget vásárolt a papírokból.