A CB Richard Ellis felvásárolta a trammel crow-t

A CB Richard Ellis (CBRE) a végleges megállapodás szerint készpénzben történt felvásárlás keretében részvényenkénti 49.51 dolláros árfolyamon megszerezte az amerikai Trammell Crow vállalatot. A felvásárlással a CB Richard Ellis megerősíti globális vezető pozícióját és a képességét, hogy ügyfeleinek integrált szolgáltatásokat és még szélesebb körű outsorcing megoldásokat nyújtson.

A tranzakció értéke mintegy 2,2 milliárd dollár (451 milliárd forint), és tartalmazza a Trammell Crow adósságának átvállalását, ahogyan a felvásárlási és összeolvadási költségeket is.

A Trammell Crow integrált outsourcing megoldásokat nyújt nagy presztízsű vállalati ügyfeleinek, így a felvásárlás után a CB Richard Ellis-nek a Fortune listáján szereplő vállalatok 85 százaléka lesz az ügyfele. A felvásárlással a CBRE bevételeiben az outsourcing tevékenységek a jelenlegi 8 százalékról 18 százalékra nőnek, a 2006-os várható eredményeket tekintve.

?Régóta meghatározott stratégiai célunk, hogy egy piacvezető ingatlan-szolgáltató vállalatot teremtsünk, amely széleskörű szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. A jól kiválasztott felvásárlások kulcsfontosságú szerepet játszanak terveinkben? ? kommentálta a felvásárlást Brett White, a CB Richard Ellis elnök-vezérigazgatója.

A tranzakció végrehajtása után a vállalat összesített bevétele körülbelül 4,4 milliárd dollárt tesz ki 2006-ban és 21 ezer alkalmazottat foglalkoztat majd. A legnagyobb amerikai vállalatokat rangsoroló Fortune 500 listán így a CBRE lesz az első ingatlanszolgáltató cég.