Új irodaház épül a Fehérvári úton

Jöv? év áprilisában egy teljesen új A kategóriás irodaépületet lehet majd látni a XI. kerületben a Fehérvári úton, csak egy ugrásnyira a tervezett 4-es metró megállójától.

Jöv? év áprilisában egy teljesen új A kategóriás irodaépületet lehet majd látni a XI. kerületben a Fehérvári úton, csak egy ugrásnyira a tervezett 4-es metró megállójától. A beruházó Dexagon Ingatlanfejleszt? Kft. ügyvezet? igazgatója szerint automatizált és légkondicionált épületet adnak majd át, és persze ? mint ahogy a magas besorolású irodák esetében – a Fehérvári úti létesítményben is 24 órás portaszolgálat m?ködik majd. Galántai Péter hozzátette még: az épület a pincével együtt hétszintes lesz, és a bérbe vehet? terület eléri majd a hétezer négyzetmétert. A beruházás költsége 6,5 millió euróra tehet?.

Az épület annyiban tér el a Budapesten már megszokott irodaházaktól, hogy rugalmasságot biztosít a bérl?knek. Ez azt jelenti, hogy egy szintet akár több kisebb irodahelyiségre lehet osztani, vagyis nem kell az egész, egyébként ezer négyzetméternyi emeletet teljes egészében egy cégnek lefoglalni.

Ami a bérleti díjakat illeti, az igazgató üzleti titokra hivatkozva nem árult el semmit. Annyit azonban megjegyzett: terveik szerint a piaci árakhoz képest öt-tíz százalékkal alacsonyabb összegért kínálják majd a helyiségeket.

Bár majd csak a jöv? évben adják át rendeltetésének a létesítményt, már most akadnak jelentkez?k, akik szívesen beköltöznének a házba.
Galántai Péter nem tart attól, hogy bérl? híján maradnak, annak ellenére, hogy tavaly csupán 80-90 ezer négyzetméter irodaházat adtak át a f?városban, míg 2001 és 2002-ben több százezer négyzetméternyit.