Befejeződött a Center Point Irodaház – Következő projekt a SPIRÁL

Budapest, 2006. június 13. ? Eli Alroy, a lengyelországi székhelyű Global Trade Center igazgatósági elnöke és Robert Snow, a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója hivatalosan megnyitotta a Center Point 2. Irodaházat, a GTC sikeres modell értékű beruházásának második fázisát.

Budapest, 2006. június 13. ? Eli Alroy, a lengyelországi székhelyű Global Trade Center igazgatósági elnöke és Robert Snow, a GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója hivatalosan megnyitotta a Center Point 2. Irodaházat, a GTC sikeres modell értékű beruházásának második fázisát.

A GTC nemrégiben fejezte be az 50 millió euró értékű nettó 41,000 négyzetméter bérelhető felületű Center Point Irodaház beruházását, amely Budapest egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb ?A? kategóriájú irodaépülete a XIII. kerületben lévő Váci úton. A díjnyertes ?Zoboki, Demeter és Társaik? (Művészetek Palotája) tervező által megálmodott épületet sikeresen adják bérbe jelentős nemzetközi ügyfeleknek; legelső a 16,500 m2-t bérlő ExxonMobil, amely több mint 1,200 alkalmazott foglalkoztatását tervezi.
A bérlők között olyan vezető világcégeket találhatunk, mint a Nalco, Raiffeisen Bank és Lízing, a Honeywell, Bunge, Lombard Leasing, Allianz Bank és Kudos, amely nagyszerűen példázza, hogyan kell egy modern nemzetközi irodaházat kivitelezni úgy, hogy a legjobb megoldást kínálja a bérlőknek a rugalmasan alakítható irodaterek és a bérleti díjak tekintetében. A Center Point irodaház 3,500 fő befogadására alkalmas; az ExxonMobil és a Nalco un. közös ügyfélkapcsolati központot működtetnek, ezzel munkahelyet teremtve Magyarországon.

Snow úr bejelentette továbbá a GTC legújabb irodaprojektjének elindítását a főváros legerőteljesebben fejlődő kerületében, a XIII. kerületben a Dózsa György úton, a korábbi ?Spirál? helyén. Az új SPIRÁL egy többfázisú irodafejlesztési projekt, amely 62,000 m2 (nettó 54,000 m2) bérelhető irodafelületével a főváros egyik legnagyobb irodaháza lesz.

A SPIRÁL komplex első fázisa, amelynek befejezését 2008 elejére tervezik, olyan széleskörű szolgáltatásokat kínál majd, mint top kategóriás irodák, mélygarázsok, éttermek, kávézók, üzletek, posta, konferenciatermek és fitness részleg, nem is beszélve a professzionális üzemeltetésről és biztonsági szolgálatról. 174 méteres homlokzatával valamint 4,000 m2-es egybefüggő irodaterületével a SPIRÁL egy kivételesen sokcélú épület lesz, amely különleges elrendezésével új korszakot teremt Magyarország és a régió iroda kialakításában.

?A közép-kelet európai régió folyamatosan fejlődik. A rendszerváltás óta Magyarország folyamatosan megszilárdítja pozícióját, mint a régió üzleti központja; a GTC pedig felismeri annak szükségét, hogy rugalmas irodafelületeket, eredményesen és alacsony bérleti költségek mellett biztosítson az üzleti élet szereplőinek Budapesten? ? mondta Eli Alroy, a GTC csoport igazgatósági elnöke.

A GTC Magyarország a Jones Lang LaSalle és a Colliers International vezető nemzetközi ingatlanügynököket bízta meg az ingatlan bérbeadásával.